Δελτίο Τύπου

Maria_Halios_design

Η έκθεση RE>FRESH the mind of design and art,  είναι μια πρωτοβουλία του Fresh Hotel Athens (μέλος του δικτύου των Design Hotels) σε συνεργασία με το ArtWall project space και δημιουργήθηκε με αφορμή την  αισθητική και τον χαρακτήρα του χώρου. ενός αστικού, αντισυμβατικού ξενοδοχείου στην καρδιά της Αθήνας.

Eπιδίωξη του RE>FRESH, είναι να στεγάσει ένα πλαίσιο «φρέσκου διαλόγου» με άξονα το design, μεταξύ Ελλήνων και διεθνών designers, πάνω σε επίκαιρα θέματα που αποτελούν προκλήσεις για το σύγχρονο δημιουργό. Προκλήσεις  όπως, η δημιουργία σε περιβάλλον κρίσης, η αξιοποίηση των εθνικών-παραδοσιακών στοιχείων (folk) κάθε χώρας,  καθώς και το στοίχημα της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης (recycle, reuse, repurpose) στο design.

Για έναν μήνα, και για πρώτη φορά, ολόκληρο το Fresh Hotel  από το lobby έως την ταράτσα, θα χρησιμοποιηθεί ως εκθεσιακός χώρος, χρηστικών αντικειμένων- επίπλων- φωτιστικών- διακοσμητικών στοιχείων, αλλά και ως χώρος δημιουργίας, συζητήσεων και δρώμενων. Με τη βοήθεια ενός ειδικού εντύπου, ο επισκέπτης μπορεί να «ανακαλύψει» τα έργα σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα στο ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένου και του χώρου υποδοχής, των δωματίων, του lobby, του Air Lounge και του ArtWall project space.

Ο χώρος του Art Wall, project space που βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου, θα συμβάλλει ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αρχιτέκτονες,  σχεδιαστές  και  εικαστικούς  σε μια ζωντανή ανταλλαγή ιδεών, τεχνικών και εμπειριών,άλλοτε με  προβληματισμό και άλλοτε με χιούμορ ή παιχνίδισμα.

Την  πρώτη αυτή πρωτοβουλία του Fresh Hotel Athens στηρίζουν  με την συμμετοχή τους καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι δημιουργοί :

Ανδρέας Βούσουρας /Art [ΕΛ]

Bllenddesignoffice Helen Brasinika / Design[EΛ]

Γιώργος Γυπαράκης/ Art [ΕΛ]

Δημήτρης Γεωργακόπουλος /Art [ΕΛ]

G Design Studio Μιχάλης Γεωργίου, Αλέξανδρος Γαβριλάκης & Δημήτρης Στεφανίδης/ Visual Communication [ΕΛ]

Godefroy de Virieu & Stefania Di Petrillo /Design [FR]

[Hauwai] Μάρη Γκόγκα, Στέφανος Νασόπουλος /Architecture  [ΕΛ]

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / handmade furniture & interiors [EΛ]

Kontakidesign Σπύρος Κοντάκης /Object Design [ΕΛ]

Maria Halios/ Architecture/ Design [LB]

Παναγιώτης Μεγαλοοικονόμου/ Jewelry and Object Designer [ΕΛ]

Pieris Architects Pieros Pieris, Stella Pieri /Architecture [CY]

Post Folk Μαρία-Όλγα Βλάχου, Κωστής Βασιλιάδης /Design [ΕΛ]

Spacelab Σωτήρης Χαΐνης, Βάνα Κριμνιώτη/ Architecture [ΕΛ]

Την επιμέλεια του RE>FRESH έχει αναλάβει η Φωτεινή Καπίρη. To RE>FRESH συμμετέχει στην διοργάνωση BACKTOATHENS 2013(www.backtoathens.gr).

Τα εγκαίνια του RE>FRESH θα πραγματοποιηθούν στις 19.05.2013 στις 20:00 (ελεύθερη είσοδος), από τις 22:00  θα ακολουθήσει party στο Air Lounge Bar.

 

Το Fresh Hotel Athens, ξεκίνησε τη λειτουργία του, το καλοκαίρι του 2004. Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Zέππος-Γεωργιάδη και συνεργάτες, πρόσθεσε χρώμα και ένταση στο μουντό αστικό περιβάλλον του κέντρου της Αθήνας. Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Fresh Hotel εκφράζεται μέσα από τους εννέα ορόφους του, με ένα άνετο lobby, 133 δωμάτια, αίθουσες συνεδριάσεων, το εστιατόριο Magenta και την ταράτσα  που φιλοξενεί το Air Lounge Bar και την πισίνα, με θέα στην Ακρόπολη. To Fresh Hotel συνδυάζει με τόλμη τα φυσικά υλικά, όπως η δρυς και ξύλο καρυδιάς, με φωτεινές ροζ και πορτοκάλι επιφάνειες, καθιστώντας το ένα καταφύγιο διακριτικής πολυτέλειας στο κέντρο της πόλης.

Το ARTWALL Project Space είναι χώρος ανάδειξης της σύγχρονης τέχνης και δημιουργικής πρωτοβουλίας που εγκαινιάστηκε το 2012. Το ARTWALL φιλοξενείται και υποστηρίζεται από το Fresh Hotel, το εικαστικό του πρόγραμμα επιμελείται η Φωτεινή Καπίρη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured