Δελτίο Τύπου

Για 4η συνεχή χρονιά, η Mastercard θα είναι η επίσημη κάρτα πληρωμών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του σημαντικότερου κινηματογραφικού θεσμού της χώρας. Φέτος, για πρώτη φορά, η Mastercard θα είναι χορηγός και του «Mermaid Award», βραβείου του Φεστιβάλ που απονέμεται στην καλύτερη ταινία με θεματική που αφορά στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, μια κίνηση με την οποία η Mastercard εκφράζει την ουσιαστική στήριξή της στη διαφορετικότητα και στην ισότητα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Φεστιβάλ, η εταιρεία καλεί τους λάτρεις του κινηματογράφου να αγοράσουν το εισιτήριό τους με τη Mastercard® κάρτα τους από τις 01/11 έως τις 12/11 και να έχουν, με αυτόν τον τρόπο, την ευκαιρία να κερδίσουν μια από τις 200 διπλές προσκλήσεις για επόμενες προβολές ταινιών.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η φετινή παρουσία της Mastercard στο Φεστιβάλ, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς για πρώτη φορά είναι χορηγός του βραβείου Mermaid, βραβείου του Φεστιβάλ που αποδίδεται στην καλύτερη ταινία με θεματική που αφορά στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.  Το βραβείο θα απονείμει η Λουκία Χωραφά, Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Mastercard. Με τη χορηγία αυτή, η Mastercard εκφράζει τη στήριξή της στη διαφορετικότητα και στα δικαιώματα των ανθρώπων που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚI+ κοινότητα και παράλληλα αναδεικνύει τη συμβολή που μπορεί να έχει η τέχνη και ο κινηματογράφος στην προώθηση σημαντικών ιδανικών.

Η Mastercard υποστηρίζει σταθερά και με ουσιαστικές ενέργειες τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αναδεικνύοντας την τοποθέτησή της υπέρ του δικαιώματος του κάθε ανθρώπου να ορίζει ο ίδιος ποιος είναι. Στο πλαίσιο αυτό και αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή που μπορεί να έχει ο κινηματογράφος, καθώς και η τηλεόραση, στην προαγωγή της ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, η Mastercard προχωρά σε συνεργασία με το Φεστιβάλ στη διοργάνωση ενός Masterclass, με τίτλο «Η αναπαράσταση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον ελληνικό κινηματογράφο και τηλεόραση». Το Masterclass powered by Mastercard θα είναι ανοιχτό στο κοινό του Φεστιβάλ, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με συντονιστή τον αγαπημένο ηθοποιό, σεναριογράφο και Ambassador της Αγοράς του 63ου ΦΚΘ, Γιώργο Καπουτζίδη, αναφορικά με την αποτύπωση των queer στην ελληνική μεγάλη και μικρή οθόνη και, άρα, στην ελληνική συνείδηση.

Η συνεργασία της Mastercard με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι μέρος μίας εστιασμένης στρατηγικής που συνδέει τους ανθρώπους με όλα όσα αγαπούν, δημιουργώντας ένα κίνημα όπου η τέχνη, οι επιχειρήσεις, η κοινωνία και οι άνθρωποι μπορούν να ενωθούν και να εξερευνήσουν ένα καινοτόμο και πιο συμπεριληπτικό μέλλον. Αξιοποιώντας τη δημιουργικότητά της και την υπερσύγχρονη τεχνογνωσία της στον τομέα της τεχνολογίας, η Mastercard δημιουργεί νέους και καινοτόμους τρόπους για να συνδέσει τους ανθρώπους με τον κινηματογράφο και να τους βοηθήσει να δουν τη ζωή μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Η Λουκία Χωραφά, Head of Marketing & Communications της Mastercard, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα ανέφερε σχετικά: «Για όλους εμάς στη Mastercard, η στήριξη του κινηματογράφου και γενικότερα του πολιτισμού είναι ένας βασικός πυλώνας δράσεων. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής μας, συνεργαζόμαστε με τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου διεθνώς και δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ανεκτίμητες εμπειρίες και μοναδικές εκπλήξεις για τους κατόχους Mastercard και τους συνεργάτες μας που αγαπούν τον κινηματογράφο. Γι’ αυτό, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποστηρίζουμε για ακόμα μια χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μια διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για τους λάτρεις του κινηματογράφου και σημείο αναφοράς για τις πολιτιστικές εξελίξεις στη χώρα μας. Παράλληλα, φέτος, αναγνωρίζοντας την επιρροή του κινηματογράφου στον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο, εξελίσσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας με το Φεστιβάλ, με την υποστήριξη του βραβείου Mermaid και τη διοργάνωση του Masterclass, εκφράζοντας για άλλη μια φορά με αυτόν τον τρόπο τη θέση μας υπέρ της διαφορετικότητας».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured