Ναταλία Πετρίτη

Το Running Up That Hill” ερμήνευσε η St. Vincent στην εισαγωγή της Kate Bush στο Rock and Roll Hall of Fame του 2023, στη τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Η Bush δεν κατάφερε να παρευρεθεί σε αυτή, ωστόσο ο rapper Big Boi παρουσίασε την εμβληματική τραγουδοποιό στο κοινό.

Η Bush ευχαρίστησε το κοινό μέσα από ένα video που προβλήθηκε για τις ανάγκες της τελετής, ενώ μέσα από ένα άλλο video, οι Elton John, David Gilmour, Peter Gabriel και η ίδια η St. Vincent μίλησαν για την καλλιτέχνιδα. Ο Big Boi έδωσε επίσης λόγο στον οποίο την αποκάλεσε «πραγματική οραματίστρια».

Ο rapper των OutKast, που έχει ηχογραφήσει μουσική μαζί με την Bush στο παρελθόν, ανέφερε: «Ξέρω τι σκέφτεστε μερικοί από εσάς: Τι σχέση έχει η Kate Bush με το hip-hop; Είναι μια τόσο μοναδική καλλιτέχνιδα, μπορεί επίσης να ρωτήσετε: Τι σχέση έχει η Kate Bush με το rock'n'roll;».

«Προφανώς η μουσική μας είναι πολύ διαφορετική. Αλλά με σημαντικούς τρόπους, είμαστε ακριβώς το ίδιο. Αυτό που μου αρέσει στη μουσική της Kate είναι ότι ποτέ δεν ξέρω τι ήχο θα ακούσω στη συνέχεια. Αγνοεί οτιδήποτε φαίνεται σαν φόρμουλα και αντ' αυτού κάνει ό,τι θέλει να κάνει, όπως εγώ. Με προκαλεί ως ακροατή και διευρύνει τα αυτιά και το μυαλό μου».

«Η Kate Bush βοήθησε στη διαμόρφωση της σύγχρονης μουσικής, ακόμη και της μουσικής καλλιτεχνών που δεν έχουν ακούσει ποτέ γι' αυτήν. Είναι αληθινή καλλιτέχνις και αληθινή οραματίστρια και γι' αυτό η Kate Bush ανήκει στο Rock and Roll Hall of Fame», κατέληξε.

Στο Hall of Fame του 2023 εισήχθησαν επίσης οι Sheryl Crow, Missy Elliott, Rage Against the Machine, Willie Nelson, George Michael και The Spinners.

Νωρίτερα, η Bush είχε ανακοινώσει μια σειρά από επανεκδόσεις της δισκογραφίας της, με ποιο σημαντικά δύο radical redesigns του εμβληματικού Hounds of Love.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured