Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Psychedelic Trance DJ και παραγωγός, Goa Gil, αρχικά γνωστός ως Gilbert Levey και αργότερα υιοθετώντας το όνομα Mahant Managalanand Puri. Ο ίδιος έπασχε από καρκίνο.

Ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα και το Instagram του καλλιτέχνη επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση: «Αγαπητή παγκόσμια κοινότητα, οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν επαρκώς τα συναισθήματά μας αυτή τη στιγμή. Με πόνο στην καρδιά ανακοινώνουμε την αναχώρηση του Shri Mahant Managalanand Puri, γνωστού και ως Goa Gil, από το θνητό του σώμα στην παρηγοριά του σπιτιού του».

Η ανακοίνωση που συνοδεύεται από μια σελίδα GoFundMe με στόχο την κάλυψη των «τελευταίων εξόδων» του, μετέφερε επίσης ότι ο Gil έλαβε φροντίδα κατά τις τελευταίες του ημέρες από την οικογένειά του, τους αφοσιωμένους θαυμαστές του και τους στενούς του φίλους. «Στις τελευταίες του στιγμές, ο Babaji επιθυμούσε να επεκτείνει την αγάπη και τις ευλογίες του προς όλους και ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη και την υποστήριξη που έλαβε όλα αυτά τα χρόνια. Βρήκε γαλήνη και ήταν προετοιμασμένος για το ταξίδι του στο επέκεινα. Εκτιμούμε την κατανόηση και την υποστήριξή σας κατά τη διάρκεια αυτής της ευαίσθητης περιόδου».Νωρίτερα μέσα στο 2023, ο Gil μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, υπήρξε αφοσιωμένος yogini και επιφανής προσωπικότητα της ψυχεδελικής κουλτούρας. Γεννημένος στην Καλιφόρνια, συμμετείχε αρχικά στην αντικουλτούρα και το κίνημα των hippies που συγκροτήθηκε τη δεκαετία του 1960 στη Δυτική Ακτή.

Στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Άμστερνταμ και αργότερα βρέθηκε στην περίφημη Goa, τη δεκαετία του 1980. Η μουσική του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κινήματος Goa trance, γνωστού για τα μαραθώνια psytrance σετ του που διαρκούσαν έως και 24 ώρες.

Σύμφωνα με τη σελίδα GoFundMe, η κληρονομιά του Goa Gil θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ναού samadhi στο Ujjain, όπου οι ομότεχνοί του θα τελούν τελετές κάθε χρόνο την ημέρα του θανάτου του. Επιπλέον, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός μικρότερου ναού στον τόπο ταφής του στην Καλιφόρνια, προσφέροντας έναν γαλήνιο χώρο για τις μελλοντικές γενιές ώστε να τον επισκέπτονται και να διαλογίζονται.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured