Ναταλία Πετρίτη

Την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου ανακοίνωσαν οι Teenage Fanclub, ο οποίος και θα τιτλοφορείται Nothing Lasts Forever. Το follow-up του Endless Arcade από το 2021 θα κυκλοφορήσει στις 2 Σεπτεμβρίου από την Merge στις ΗΠΑ και την PeMa στην Ευρώπη, με το συγκρότημα να δίνει ήδη στη δημοσιότητα το πρώτο video για το album opener, με τίτλο “Foreign Land”.

«Ποτέ δεν μιλάμε για το τι θα κάνουμε πριν ξεκινήσουμε να γράφουμε έναν δίσκο», δήλωσε ο στιχουργός του συγκροτήματος, Raymond McGinley. «Ο δίσκος μοιάζει να είναι μια αντανάκλασή μας και νομίζω ότι όσο περισσότερο κάνουμε αυτό το πράγμα, τόσο πιο άνετα νιώθουμε να βιώνουμε τη μελαγχολία, να αισθανόμαστε και να εκφράσουμε αυτά τα συναισθήματα».

«Αυτά τα τραγούδια είναι σίγουρα προσωπικά. Γερνάς και χρησιμοποιείς το μαύρο σου κοστούμι όλο και πιο συχνά. Οι σκέψεις της θνητότητας και η ιδέα του φωτός πρέπει να έπαιζαν πολύ στο μυαλό μας», πρόσθεσε ο Norman Blake. «Τα τραγούδια του τελευταίου δίσκου επηρεάστηκαν από τη διάλυση του γάμου μου. Ήταν καθαρτικό το να γράφω αυτά τα τραγούδια. Αυτά τα νέα τραγούδια αντικατοπτρίζουν το πώς νιώθω τώρα, βγαίνοντας από εκείνη την περίοδο. Είναι αρκετά αισιόδοξα, υπάρχει μια αποδοχή μιας κατάστασης και όλη η εμπειρία που συνοδεύει αυτή την αποδοχή. Όταν γράφουμε, είναι μια αντανάκλαση της ζωής μας, που είναι αρκετά συνηθισμένη. Δεν είμαστε ασυνήθιστοι άνθρωποι και οι κανονικοί άνθρωποι γερνούν. Υπάρχουν πολλά να γράψουμε για τον κόσμο. Μου αρέσει να διαβάζω τον Raymond Carver. Πολύ συχνά δεν συμβαίνουν και πολλά σε αυτές τις ιστορίες, αλλά μιλούν για τη βιωμένη εμπειρία».

https://open.spotify.com/album/2B7BcfjJZlIUqEieCCsTme?si=tmf4g48QSgSGsrRYqJlBZA

Teenage Fanclub: Nothing Lasts Forever

teenage-fanclub-nothing-lasts-forever

Nothing Lasts Forever:

01 Foreign Land

02 Tired of Being Alone

03 I Left a Light On

04 See the Light

05 It’s Alright

06 Falling Into the Sun

07 Self-Sedation

08 Middle of My Mind

09 Back to the Light

10 I Will Love You

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured