Ναταλία Πετρίτη

Μια συναυλία του Roger Waters φαίνεται πως ακυρώθηκε πρόσφατα έπειτα από σχετικό αίτημα του δημοτικού συμβουλίου της Στουτγκάρδης, το οποίο επικαλέστηκε τα επαναλαμβανόμενα αντισημιτικά σχόλια του καλλιτέχνη τα τελευταία χρόνια.

Η συναυλία επρόκειτο να λάβει χώρα στη Στουτγκάρδη, στο Festhalle venue το οποίο ανήκει εν μέρει στην πόλη και υπήρξε στο παρελθόν στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου 3.000 άνδρες εβραϊκής καταγωγής θανατώθηκαν τη Νύχτα των Κρυστάλλων, στις 9 Νοεμβρίου του 1938.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφησε την ακύρωση της συναυλίας του Waters, επικαλούμενο την υποστήριξή του στο BDS Movement και την υπεράσπιση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, μεταξύ πολλών ακόμη λόγων. «Το background αυτής της ακύρωσης είναι η επίμονη αντι-Ισραηλιτική συμπεριφορά του πάλαι ποτέ μέλους των Pink Floyd, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους αντισημίτες στον κόσμο» δήλωσε πιο συγκεκριμένα το συμβούλιο.

Ο Waters είχε αναφερθεί το 2020 στη συμπεριφορά του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό ως «apartheid» και «εθνοκάθαρση», παρομοιάζοντας το Ισραήλ με τη Ναζιστική Γερμανία.

Νωρίτερα μέσα στον Φεβρουάριο, ο Waters εμφανίστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπου και έβγαλε έναν λόγο που δημιούργησε αντιδράσεις, στον οποίο κατηγορούσε την Ουκρανία και το NATO για την πρόκληση του πολέμου με τη Ρωσία. Ο ίδιος διέψευσε τις κατηγορίες που θέλουν τη Ρωσική πλευρά να έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο, Joe Biden, ως τον «πραγματικό εγκληματία πολέμου».

Οι παραπάνω δηλώσεις του έκαναν μάλιστα τον πρώην Pink Floyd bandmate του, David Gilmour, να κατηγορήσει δημόσια τον Waters ως «μισογύνη, αντισημίτη και απολογητή του Putin».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured