Ναταλία Πετρίτη

Ένα box set του Joe Strummer και των Mescaleros πρόκειται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα, το οποίο και θα φέρει τον τίτλο Joe Strummer 002: The Mescaleros Years. Το box set πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Dark Horse Records στις 16 Σεπτεμβρίου και αποτελεί την πρώτη δισκογραφική ανθολογία του συγκροτήματος στο οποίο ο Strummer συμμετείχε τα χρόνια μετά τους Clash.

Η συλλογή πρόκειται να περιλαμβάνει remastered εκδοχές από τα τρία studio albums του συγκροτήματος, των Rock Art And The X-Ray Style (1999), Global A Go-Go (2001) και Streetcore (2003), το τελευταίο εκ των οποίων κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη. 

Στην ίδια κυκλοφορία θα περιλαμβάνονται και μερικά από τα πρώτα demos που ο Strummer έγραψε για το γκρουπ και άλλα σπάνια, ακυκλοφόρητα μέχρι σήμερα κομμάτια, remastered από τον Paul Hicks. Η συλλογή θα περιλαμβάνει ακόμη το κομμάτι “Ocean Of Dreams”, στο οποίο συμμετείχε ο κιθαρίστας των Sex Pistols, Steve Jones.

Την ανακοίνωση της κυκλοφορίας συνόδευσε το ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα κομμάτι, “The Road To Rock ‘N’ Roll”, το οποίο και μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Εxecutive producer για την κυκλοφορία της συλλογής είναι η χήρα του Strummer, Lucinda Tait, η οποία και δήλωσε ότι ο σύζυγός της άφησε πολλά σπουδαία κομμάτια στο αρχείο του, με τα οποία ξεκίνησαν να δουλεύουν ήδη από το 2018 για να προκύψει η κυκλοφορία.

Ο Strummer πέθανε το 2002 σε ηλικία μόλις 50 ετών, έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured