Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας της σκωτσέζικης hard rock μπάντας των Nazareth, Manny Charlton. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο εγγονός του, Jamie, μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook.

Γεννημένος στις 25 Ιουλίου του 1941 στην Ισπανία, ο Charlton δημιούργησε τους Nazareth το 1968 με τον τραγουδιστή Dan McCafferty και τον drummer, Darrell Sweet. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 1971, ενώ λίγα χρόνια μετά θα κυκλοφορούσαν κλασικά σήμερα hits, όπως το Hair of the Dog του 1975. Σε αυτόν τον δίσκο συμπεριλαμβανόταν και η άκρως επιτυχημένη διασκευή τους στο “Love Hurts” των Everly Brothers.

Επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τα blues, ο Charlton διαμόρφωσε τον ήχο των  Nazareth, οι οποίοι θα άνοιγαν το 1971 για την περιοδεία των Deep Purple. Ο ήχος τους επηρέασε συγκροτήματα όπως οι Guns N’ Roses, με τον Axl Rose να προσλαμβάνει τον Charlton για την παραγωγή του εμβληματικού ντεμπούτου δίσκου τους από το 1987, του Appetite for Destruction. Παρά το γεγονός ότι ο Charlton δεν ανέλαβε τελικά το final cut του δίσκου λόγω υποχρεώσεών του με τη μπάντα του, τα tapes που ηχογράφησαν οι Guns N’ Roses μαζί του εμφανίστηκαν το 2018 στο reissue του δίσκου.

Ο Charlton αποχώρησε από τους Nazareth το 1990 και κυκλοφόρησε τον πρώτο του  solo δίσκο, Drool, το 1997. Κυκλοφόρησε μερικούς ακόμη solo δίσκους, όπως το  Hellacious του 2013, στο οποίο συμμετείχαν οι Tim Bogert, Walfredo Reyes, Jr., Steven Adler, Vivian Campbell και Robyn DeLarenzo.

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured