Ναταλία Πετρίτη

Να μισήσει τη νέα του σειρά για τους Sex Pistols θέλει ο Danny Boyle για το εμβληματικό πάλαι ποτέ μέλος τους, John Lydon, σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξή του στον Guardian.

Ο σκηνοθέτης της biopic σειράς με τίτλο Pistol, η οποία και πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα της σε λίγες μέρες, τοποθετήθηκε γύρω από την κριτική που έχει εισπράξει από τον Lydon, ή Johnny Rotten όπως είχε γίνει γνωστός μέσα από τη θρυλική punk μπάντα. Ο Lydon είχε χαρακτηρίσει το project ως «μεσοαστική φαντασίωση» που «ξαναγράφει την ιστορία» και «θα ήταν αστεία αν δεν ήταν τραγική».

Απαντώντας λοιπόν σε αυτούς τους ισχυρισμούς, ο Danny Boyle ξεκαθάρισε ότι θα ήθελε ο Lydon να επιτεθεί στη σειρά, συμπληρώνοντας επίσης ότι δεν περιμένει από τον ίδιο να αλλάξει τη συνήθεια μιας ολόκληρης ζωής!

Ο Boyle ανέφερε στον Guardian ότι αναγνωρίζει τη σημασία του Lydon για το συγκρότημα: «Ω, μα είναι ο genius τους. Εννοώ, προφανώς δεν μπορείς να κάνεις μια σειρά μόνο για εκείνον, γιατί είναι μη διαχειρίσιμος. Όλοι το ξέρουν αυτό!».

Το Pistol είναι βασισμένο στα απομνημονεύματα του κιθαρίστα του συγκροτήματος, Steve Jones, που φέρουν τον τίτλο Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol.

«Το βιβλίο του Steve είναι σαν μια πλάγια πόρτα για το συγκρότημα. Σου επιτρέπει να δεις ολόκληρο το συγκρότημα. Όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει ένας ιθύνων νους πίσω από αυτό και αυτός είναι ο Rotten. Είναι το άτομο που άλλαξε τα πάντα, μια κομβική πολιτιστική φιγούρα για το τοπίο μας», ανέφερε ο Boyle στη συνέντευξή του.

Ο Boyle συνεχίζει: «Αγαπώ τον Lydon για αυτό που κάνει και δεν θέλω να του αρέσει – θέλω να του επιτεθεί. Νομίζω πως αυτό θα ήταν απολύτως σωστό. Γιατί να αλλάξει τη συνήθεια μιας ολόκληρης ζωής;».

Το Pistol αναμένεται να προβληθεί στο Hulu (και στο Disney+ όπου το Hulu δεν είναι διαθέσιμο) στις 31 Μαΐου.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured