Ναταλία Πετρίτη

Μια σπάνια ηχογράφηση συναυλίας τους στο Κίεβο του 1989 κυκλοφόρησαν οι Sonic Youth, με σκοπό τα έσοδα από τις πωλήσεις της να ενισχύσουν οικονομικά τον Ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα από τον πόλεμο με τη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της ηχογράφησης θα διατεθούν στη ΜΚΟ World Central Kitchen και για επιπλέον αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η ηχογράφηση προέρχεται από συναυλία του συγκροτήματος που δόθηκε στις 14 Απριλίου του 1989. Οι Sonic Youth παρουσίαζαν τότε για πρώτη φορά τον ιστορικό τους δίσκο, Daydream Nation, στο μετασοβιετικό Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων κομματιών τους όπως τα “Kissability”, “Silver Rocket”, αλλά και “Brother James” από το ντεμπούτο τους του 1983.

Το Live in Kyiv, Ukraine 1989 μπορείτε να ακούσετε και να αγοράσετε μέσω Bandcamp ή από το official store των Sonic Youth.

Στο κοινό της συναυλίας βρισκόταν ο frontman των Gogol Bordello, Eugene Hutz, ο οποίος και μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από εκείνη τη ημέρα: «Αυτή η συναυλία των Sonic Youth στο Κίεβο άλλαξε τη ζωή όλων των μουσικών που βρίσκονταν εκεί. Ήταν οι νέες βιταμίνες που χρειαζόμασταν. Πήρα εκείνη τη στιγμή την απόφαση να πάω στη Νέα Υόρκη. Επίσης οι φίλοι μου, VV, άνοιγαν τη συναυλία, οπότε μπήκα μέσα τσάμπα ??. Το γεγονός ότι δεν τερματίστηκε στη μέση, όπως κάθε άλλη punk συναυλία, ήταν χάρη σε έναν Ουκρανό που λεγόταν Mikhail Gorbachev, ο οποίος και βρέθηκε πίσω από το στήσιμο μιας ατμόσφαιρας «πολιτικής άνοιξης» και την ελπίδα για αλλαγή».

Live in Kyiv, Ukraine 1989 Artwork:

Sonic Youth Kyiv Ukraine bandcamp album artwork stream

Live in Kyiv, Ukraine 1989 Tracklist:

  1. Brother James
  2. The Wonder
  3. Hyperstation
  4. Eric’s Trip
  5. Candle
  6. Kissability
  7. (chatter)
  8. Silver Rocket
  9. The Sprawl

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured