Ναταλία Πετρίτη

Τον Mark Lanegan αποχαιρέτησε ο Nick Cave, μέσα από μια ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα, Red Hand Files.

Ο Cave, ο οποίος είχε μοιραστεί τη σκηνή και συνεργαστεί με τον Lanegan δεκάδες φορές στο παρελθόν, μίλησε στην ανάρτησή του για αναμνήσεις που έχει με τον εκλιπόντα καλλιτέχνη.

Πιο συγκεκριμένα, έγραψε: «Συνάντησα τον Mark πολλές φορές ανά τα χρόνια – μαζί βρεθήκαμε πίσω στα ’90s σε μερικές εξαιρετικά αμφίβολες αποδράσεις: τραγούδησε το “White Light/White Heat” και το “Fire and Brimstone” με τον Warren [Ellis] και εμένα για το soundtrack του Lawless, ηχογράφησε την αγαπημένη μου Nick Cave διασκευή, μια εντυπωσιακή εκδοχή του “Brompton Oratory”, συνεργαστήκαμε στον δίσκο του Jeffrey Lee Pierce, και βρεθήκαμε και κάναμε παρέα στην Bad Seeds περιοδεία μας στην Αυστραλία το 2013».

Ο ίδιος συνέχισε: «Δείτε online τον Mark να τραγουδά το κομμάτι του Blixa από το “Weeping Song” σε αυτήν την tour. Σαν frontman, κινούμαι αρκετά on stage, δεν μπορώ να το περιορίσω, είναι μια νευρική συνήθεια, ένα νευρωτικό αντιστάθμισμα για μια φωνή με την οποία ποτέ δεν αισθανόμουν άνετα. Δείτε όμως τον Mark, πώς περπατά πάνω στη σκηνή, τοποθετείται στο stand του μικροφώνου, με την μια γροθιά του γεμάτη τατουάζ στη μέση του stand και την άλλη να στέκεται πάνω σε αυτό, ακίνητη, εντυπωσιακή, αρσενική. Όταν έρχεται η στιγμή να τραγουδήσει, απλά ανοίγει το στόμα του και τραγουδά blues, blues που έχει ζήσει βαθιά, και αυτή η φωνή σε διαπερνά, η δύναμή του στη σκηνή είναι αφοπλιστική».

Ο Cave πρόσθεσε στο τέλος: «Μια μεγαλοφυία ο Mark, μια μεγαλοφυία — ένας πραγματικός τραγουδιστής, ένας μοναδικός συγγραφέας και μια όμορφη ψυχή, αγαπημένος από όλους. Με αγάπη, Nick».

Τον Mark Lanegan αποχαιρέτησε μέσω Twitter και ο επί χρόνια συνεργάτης του Cave, Warren Ellis: «Mark, όπου κι αν είσαι, ελπίζω να ακούς τα δάκρυά μας. Ένας πραγματικός gentleman. Μια από τις πιο σπουδαίες φωνές. Αγάπη στους αγαπημένους σου. Warren x».

Τribute στα social media δημοσίευσε και η Courtney Love, αναρτώντας μια φωτογραφία της με τον Lanegan στο Ιnstagram.

https://www.instagram.com/p/CadLcP2IJiO/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured