Ναταλία Πετρίτη

Τη μεγάλη της δισκογραφική επιστροφή ανακοίνωσε η Elizabeth Fraser των Cocteau Twins, η οποία και πρόκειται να κυκλοφορήσει έναν νέο δίσκο ανήμερα της φετινής Record Store Day.

Από τότε που οι Cocteau Twins διαλύθηκαν το 1997, η Fraser έχει παραμείνει σε γενικές γραμμές εκτός της μουσικής βιομηχανίας. Ωστόσο η ίδια φαίνεται πως επιστρέφει δριμύτερη, αυτή τη φορά ως μέλος του duo των Sun’s Signature, μαζί με τον πρώην drummer των Spiritualized, Damon Reece.

Το EP των Sun’s Signature περιλαμβάνει πέντε κομμάτια και αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Partisan. Συνολικά πρόκειται να τυπωθούν μόλις 8.000 κόπιες του δίσκου, ενώ ήδη γνωρίζουμε ότι αυτός δεν θα φτάσει ταυτόχρονα σε όλους τους προορισμούς του, εξαιτίας τεράστιων καθυστερήσεων στην κατασκευή βινυλίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μερικά από τα κομμάτια του δίσκου είναι ήδη γνωστά στο κοινό, όπως το “Underwater”, το οποίο και κυκλοφόρησε ως extremely limited single το μακρινό πια 2000. Η ίδια η Fraser έχει προηγουμένως ερμηνεύσει ζωντανά και άλλα δύο κομμάτια του δίσκου σε ένα από τα σπάνια solo sets της ίδιας το 2012. Πρόκειται για τα κομμάτια “Golden Air” και “Make Lovely the Day”.

Το 2020, η Fraser έκανε μια guest εμφάνιση στο Shiver, τον solo δίσκο του Jónsi των Sigur Ros. Την επόμενη χρονιά, η ίδια εμφανίστηκε στη σκηνή με τους Massive Attack στην περιοδεία τους, συνοδεύοντάς τους στα κομμάτια τους “Black Milk,” “Teardrop” και “Group Four”.

Ακούστε ξανά το “Underwater” και δείτε το artwork και την tracklist του Sun’s Signature:

Sun’s Signature EP Artwork: cocteau twins elizabeth fraser damon reece sun's signature ep artwork record store day

Sun’s Signature EP Tracklist:

  1. Underwater
  2. Golden Air
  3. Bluedusk
  4. Apples
  5. Make Lovely the Day

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured