Ναταλία Πετρίτη

Έναν thrash metal δίσκο πρόκειται να κυκλοφορήσει ο Dave Grohl τις επόμενες ημέρες, έχοντας ήδη δώσει στη δημοσιότητα το πρώτο κομμάτι του, “March of the Insane”.

Ο Grohl ηχογράφησε έναν ολόκληρο thrash metal δίσκο υπό το όνομα Dream Widow, ενώ αυτός πρόκειται να κυκλοφορήσει ώστε να συμπέσει με την πρεμιέρα της νέας horror ταινίας των Foo Fighters, Studio 666.

Στην ταινία Studio 666 πρόκειται να παρακολουθήσουμε τους Foo Fighters όσο αυτοί ηχογραφούν τον δίσκο τους, Medicine at Midnight, σε μία στοιχειωμένη έπαυλη. Όπως ο Grohl εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Howard Stern Show αυτής της εβδομάδας, η μουσική των Dream Widow παίζει κεντρικό ρόλο στην ταινία του συγκροτήματος.

«Μπαίνω σε ένα creepy υπόγειο, όπου βρίσκω μια κασέτα από μια μπάντα με το όνομα Dream Widow, ηχογραφημένη 25 χρόνια πριν εκεί. Και υπάρχει ένα κομμάτι, που αν ακουστεί, ένας δαίμονας ξεπηδά από το σπίτι και η κόλαση γίνεται πραγματικότητα» ανέφερε ο Grohl στη συνέντευξη.

Μιλώντας επίσης στο Rolling Stone, ο Grohl εξήγησε ότι ο τραγουδιστής των Dream Widow «τρελάθηκε, δολοφόνησε τη μπάντα του λόγω καλλιτεχνικών διαφωνιών και αυτοκτόνησε μέσα στην έπαυλη».

Μιλώντας έπειτα για την κυκλοφορία του «χαμένου δίσκου» των Dream Widow, ο ίδιος ανέφερε ότι εμπνεύστηκε μουσικά από τις μουσικές που άκουγε ως thrash-metal kid στα ‘80s, δηλαδή Trouble, Corrosion of Conformity και Kyuss.

Το project των Dream Widow δεν είναι το πρώτο εγχείρημα του Grohl πάνω στη metal. Ο ίδιος είχε παλιότερα το metal side project των Probot, ενώ το 2004 κυκλοφόρησε τον ομώνυμο δίσκο τους με guest τραγουδιστές όπως ο Cronos των Venom, ο Max Cavalera των Soulfly και ο θρυλικός Lemmy Kilmister των Motörhead.

Ακούστε εδώ το πρώτο κομμάτι των Dream Widow και δείτε το trailer του Studio 666:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured