Ναταλία Πετρίτη

Απορρίφθηκε και επίσημα από το δικαστήριο η μήνυση του Spencer Elden προς τους Nirvana για τη χρήση της φωτογραφίας του στο εξώφυλλο του Nevermind. Ο Elden είχε κατηγορήσει το συγκρότημα ότι η χρήση αυτής επρόκειτο για «εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου» και ότι του είχε προκαλέσει «τεράστια πλήγματα κατά τη διάρκεια της ζωής του».

Εκπρόσωποι των Nirvana είχαν απορρίψει τους ισχυρισμούς του 30χρονου Elden, χαρακτηρίζοντάς τους ως «μη σοβαρούς», και τονίζοντας πως η μήνυσή του θα είχε νομική αξία αν είχε κατατεθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας από τότε που ο ίδιος είχε πληροφορηθεί για τη χρήση της φωτογραφίας του στο δίσκο. Το συγκρότημα στο ίδιο υπόμνημα είχε υποστηρίξει πως ο Elden απολάμβανε στην πραγματικότητα το γεγονός ότι υπήρξε το Nirvana baby, μιας που ο ίδιος έφερε τατουάζ στο σώμα του με το εξώφυλλο, αλλά είχε προχωρήσει και σε αρκετές φωτογραφικές αναπαραστάσεις του ως ενήλικος πλέον.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Spin, οι ισχυρισμοί των Nirvana φάνηκαν να αποδίδουν, μιας που η μήνυση απορρίφθηκε από το Δικαστήριο της Κεντρικής California, και πιο συγκεκριμένα από τον δικαστή Fernando M. Olguin, στις 3 Ιανουαρίου.

Ο Elden μέσα από τη μήνυσή του, που κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2021, ζητούσε αποζημίωση 150,000 δολαρίων από τους Dave Grohl, Krist Novoselic, τους κληρονόμους του Kurt Cobain, τον φωτογράφο του artwork του δίσκου, Kirk Weddle, και τον designer, Robert Fisher. Αποζημίωση καλούνταν να πληρώσουν και οι δισκογραφικές Universal Music και Geffen Records.

Ο Elden επεδίωκε επίσης την αλλαγή του cover σε όλες τις επανεκδόσεις του Nevermind.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured