Ναταλία Πετρίτη

Δύο limited-edition prints του Banksy δώρισαν οι Massive Attack για τις ανάγκες φιλανθρωπικής δημοπρασίας, τα οποία απέφεραν πάνω από 140,000 λίρες Αγγλίας που θα διατεθούν για καλό σκοπό. Το ποσό που μαζεύτηκε αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης για έργο του καλλιτέχνη.

Η δημοπρασία διοργανώθηκε από τη Vanguard, μια κολλεκτίβα καλλιτεχνών και ειδικών της street art και έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου στο Bristol. Τα χρήματα που απέφερε η πώληση των prints θα διατεθούν στις οργανώσεις Temwa και Aid Box Community (ABC), που παρέχουν βοήθεια σε ευάλωτους πληθυσμούς στο Bristol και το Malawi.

Το print του Banksy με τίτλο I Fought The Law πωλήθηκε για  £78,100, ενώ το Bomb Middle England για £77,000. Η δημοπρασία, στην οποία διατέθηκαν πάνω από 70 αντικείμενα, μάζεψε συνολικά £181,510.

Μιλώντας για τη σημασία του να πουληθούν τα prints του Banksy στην πόλη του το Bristol, η Mary McCarthy από την Vanguard ανέφερε: «Το γεγονός ότι σπάσαμε το ρεκόρ τιμής πώλησης για αυτά τα prints του Banksy σε ένα club του Bristol και όχι στο Christie’s του Λονδίνου ή το Sotheby’s της Νέας Υόρκης υποδεικνύει την απίστευτη ενέργεια της καλλιτεχνικής σκηνής του Bristol. Πρόκειται πραγματικά για ένα απίστευτο επίτευγμα για το Bristol το να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό σε αυτό το επίπεδο».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured