Ναταλία Πετρίτη

Την κυκλοφορία ενός unauthorised ντοκιμαντέρ για την καριέρα τους προσπαθούν να μπλοκάρουν οι KLF, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι δημιουργοί του καταπατούν τα δικαιώματά τους ως προς τη χρήση της μουσικής τους.

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ με τίτλο Who Killed the KLF? ισχυρίζεται ότι η χρήση της μουσικής του συγκροτήματος είναι νόμιμη, βασιζόμενος σε έναν νόμο που την επιτρέπει στη βάση του ότι αυτό συμβαίνει με στόχο την κριτική της ίδιας της δουλειάς.

Στο ντοκιμαντέρ ακούγονται τα κομμάτια “3am Eternal” και “What Time Is Love?”, ενώ τα μέλη του συγκροτήματος ακούγονται μέσα από ηχογραφήσεις να σχολιάζουν τη δουλειά τους.

Το δημοφιλές electronic duo κυκλοφόρησε στα late ’80s και early ’90s αρκετές επιτυχίες και αποσύρθηκε από τη μουσική βιομηχανία το 1992, μετά από μια ιδιαίτερα επεισοδιακή εμφάνισή του στα BRIT Awards. Οι ίδιοι χρησιμοποίησαν στο παρελθόν πληθώρα από unauthorised samples στη μουσική τους, με τους ABBA να απειλούν το συγκρότημα με μηνύσεις, οι οποίες τους οδήγησαν μάλιστα στο να αποσύρουν έναν δίσκο τους από την αγορά και να πετάξουν το απούλητο stock στη Βόρεια Θάλασσα.

Το τι θα γίνει τελικά με την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ του Chris Atkins θα κριθεί στα δικαστήρια, μιας που, σύμφωνα με τον Guardian, οι KLF φαίνεται να έχουν πάρει την υπόθεση πολύ σοβαρά.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured