Όλα τα τεύχη του Punk Planet διαθέσιμα on line

Το μουσικό/πολιτικό fanzine του Dan Sinker τυπωνόταν από το 1994 μέχρι το 2007 στο Σικάγο και τα 80 του τεύχη είναι πλέον εκεί έξω δωρεάν.

news.team
news.team

Πίσω στο 1994 και το Σικάγο, ο Dan Sinker ξεκίνησε την κυκλοφορία του fanzine Punk Planet, το οποίο ήρθε εν μέρει ως απάντηση στον πιο ελιτίστικο δρόμο που πολλοί χρέωναν στο Maximum Rock 'n' Roll.

Το Punk Planet κάλυπτε όχι μόνο μουσικά θέματα, αλλά είχε και έντονη κοινωνικοπολιτική χροιά, αγγίζοντας ζητήματα όπως ο φεμινισμός και η εργασία, ενώ, προσέγγιζε το punk σύμπαν από μια ευρύτερη κι όχι αυστηρά μουσική σκοπιά.

Το fanzine τυπωνόταν μέχρι και το 2007, οπότε και με το 80ο του τεύχος έριξε αυλαία, μια κίνηση στην οποία ο ιδρυτής του προχώρησε λόγω των κακών συμφωνιών διανομής, της όλο και πιο περιορισμένης διαφήμισης και των μειωμένων συνδρομητών.

Πλέον, όλα τα τεύχη του Punk Planet βρίσκονται διαθέσιμα on line και δωρεάν. Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις σελίδες τους εδώ.

 

FEATURED TODAY

1/4 του αιώνα μουσικής πορείας, ένας νέος δίσκος (As The Love Continues), μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας των Mogwai και μαζί, το πρώτο τους νο

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania, αποχαιρετά με τη σειρά του τους Daft Punk, σκαρφαλώνοντας προς την κορυφή, με τα

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Τον καθόλου ήρεμο Φεβρουάριο, απολαύσαμε, μεταξύ άλλων, το ...

Top