Όλα τα τεύχη του Punk Planet διαθέσιμα on line

Το μουσικό/πολιτικό fanzine του Dan Sinker τυπωνόταν από το 1994 μέχρι το 2007 στο Σικάγο και τα 80 του τεύχη είναι πλέον εκεί έξω δωρεάν.

news.team
news.team

Πίσω στο 1994 και το Σικάγο, ο Dan Sinker ξεκίνησε την κυκλοφορία του fanzine Punk Planet, το οποίο ήρθε εν μέρει ως απάντηση στον πιο ελιτίστικο δρόμο που πολλοί χρέωναν στο Maximum Rock 'n' Roll.

Το Punk Planet κάλυπτε όχι μόνο μουσικά θέματα, αλλά είχε και έντονη κοινωνικοπολιτική χροιά, αγγίζοντας ζητήματα όπως ο φεμινισμός και η εργασία, ενώ, προσέγγιζε το punk σύμπαν από μια ευρύτερη κι όχι αυστηρά μουσική σκοπιά.

Το fanzine τυπωνόταν μέχρι και το 2007, οπότε και με το 80ο του τεύχος έριξε αυλαία, μια κίνηση στην οποία ο ιδρυτής του προχώρησε λόγω των κακών συμφωνιών διανομής, της όλο και πιο περιορισμένης διαφήμισης και των μειωμένων συνδρομητών.

Πλέον, όλα τα τεύχη του Punk Planet βρίσκονται διαθέσιμα on line και δωρεάν. Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις σελίδες τους εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Jay Z, Foo Fighters και Tina Turner ανάμεσα στα ονόματα που τιμούνται φέτος από τον θεσμό.

Ο τραγουδιστής ήταν 85 ετών.

FEATURED TODAY

 Μουσικός, κινηματογραφιστής, εσχάτως και επιμελητής της συλλογής GOST: A Spiritual Exploration into Greek Soundtracks (1975-1989) , ο Γιάννης Βεσλεμές μιλάει στον Βασίλη Σεβδαλή για όλα όσα συμβαίνουν δημιουργικά τελευταία στο σύμπαν του.

Όσο περιμένουμε την κινηματογραφική μεταφορά του Dune, βουτάμε στις σελίδες ενός άλλου βιβλίου του Frank Herbert, της Λευκής Πανώλης, που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ και θυμίζει κάτι από τη ζωή μας τελευταία.

Misuta Go, Στάθης Καλατζής, Γιώργος Κονδύλης και Μαρία Παππά διαλέγουν την αγαπημένη τους μουσική που συνόδευσε την ιαπωνική ένατη τέχνη, όσο απολαμβάνουμε αυτή του Flying Lotus για το φρέσκο Yasuke του Netflix.

Top