Πέθανε στα 69 του χρόνια ο Sylvain Sylvain και κιθαρίστας των New York Dolls. Τα τελευταία 2μιση χρόνια, ο μουσικός έδινε μάχη με τον καρκίνο, όπως είχε κάνει γνωστό τον Απρίλιο του 2019.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από το Facebook και συνοδεύτηκε από ένα κείμενο που υπέγραψε ο Lenny Kaye. Σε αυτό διαβάζουμε, μεταξύ άλλων: «Ο Syl αγαπούσε το rock 'n' roll.  Η χαρά του πάνω στη σκηνή, το αστραφτερό του χαμόγελο όταν έπαιζε κιθάρα, αποκάλυπταν την κατάπληξη που πρέπει να ένιωσε στα 10 του, όταν το 1961 μετακόμισε από τη γενέτειρά του, το Κάιρο, με την οικογένειά του και το πλοίο πάρκαρε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και είδε το άγαλμα της ελευθερίας για πρώτη φορά. [...] Ο ρόλος του στη μπάντα ήταν αυτός του συνδετικού κρίκου, το να κρατάει τους περιστρεφόμενους δορυφόρους των υπόλοιπων της μπάντας ακριβείς».

Ύστερα από διάφορες ανακατατάξεις των μελών των New York Dolls σε διάφορες μπάντες, το συγκρότημα συστάθηκε το 1971, με τον Sylvain Sylvain να είναι ένα από τα ιδρυτικά του μέλη. 

Μετά την πρώτη φάση των New York Dolls, o Sylvain Sylvain ακολούθησε σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας το επώνυμο ντεμπούτο του το 1979 και ηχογράφησε και άλλες σόλο δουλειές μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του '90.

Με τον θάνατο του Sylvain Sylvain, ο μόνος επιζών από την αρχική σύνθεση των New York Dolls είναι ο David Johansen.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured