H Róisín Murphy επιστρέφει με νέο δίσκο. Η επερχόμενη δουλειά της τραγουδίστριας θα λέγεται Róisín Μachine και θα κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου από την Skint / BMG.

Το Róisín Machine είναι το αποκορύφωμα της επιτυχημένης δεκαετούς συνεργασίας μεταξύ της Murphy και του Crooked Man aka DJ Parrot, ενός από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες της.

Μαζί με την ανακοίνωση του δίσκου ήρθε και το πρώτο single αυτού, το "Something More". Η Murphy λέει για το τραγούδι: «Το ερμήνευσα ως ένα τραγούδι για το πώς ζούσαμε κάποτε. Υπάρχει πολλή βαρύτητα στους στίχους όπου περιγράφουν την αίσθηση του κενού που είναι κυρίαρχο αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο».

Το τραγούδι έγραψε η Amy Douglas, τραγουδοποιός από τη Νέα Υόρκη, με την οποία συναντήθηκαν πέρυσι σε μια ομιλία στο Λονδίνο και η μουσική τους χημεία φάνηκε αμέσως. Η Murphy είπε: «Της ζήτησα να μου γράψει ένα τραγούδι. Έστειλε ένα πολύ βασικό αλλά πολύ καλό demo πολύ σύντομα, μόνο το τραγούδι και το πιάνο. Η πρόκληση λοιπόν, ήταν η σωστή κατεύθυνση της μουσικής, η ρύθμιση και η φωνή. Η πρώτη μας εκδοχή ήταν πιο pop και funky. Φαινόταν σωστή όταν ξεκινήσαμε πριν από το lockdown, αλλά καθώς μια νέα πραγματικότητα ήρθε στον κόσμο, φαινόταν κουραστική η μία και μοναδική του διάσταση. Έτσι, όταν αυτή η αργή, βαθιά, soulful εκδοχή προέκυψε από τα remixes του Crooked, αποφάσισα να αλλάξω πορεία. Φάνηκε τέλειο, η τέλεια ενορχήστρωση για το τραγούδι και επίσης τέλειο για τη στιγμή. Βρισκόμαστε σε πιο σκοτεινές εποχές τώρα και αυτό μοιάζει με την ανατολή του ήλιου. Χρειαζόμαστε χώρο για τη "διάθεση" και το "μυστηριώδες" τώρα ».

Ακούτε το "Something More" παρακάτω:

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured