φωτογραφία: Frank Ockenfels III

Στον χορό των πολλαπλών φόρων τιμής που είδαμε να δημοσιεύονται αυτές τις μέρες για τον David Bowie μπαίνει τώρα και ένα βρετανικό πανεπιστήμιο, ξεθάβοντας οπτικό υλικό διάρκειας 30 λεπτών από τα αρχεία του.

Κάπου στη δεκαετία του 1990, ο Βowie συνδέθηκε φιλικά με τον Martin Richardson, από το Πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ. Μαζί του συζήτησε μάλιστα τα πλάνα που είχε για το άλμπουμ Hours (1999), ζητώντας του να ανακατασκευάσει μια τρισδιάστατη εκδοχή της φωτογραφίας του που θα περιλαμβανόταν στο συνοδευτικό ένθετο.

Για τις ανάγκες λοιπόν της δουλειάς του Richardson, ο Bowie έκατσε να κινηματογραφηθεί το 1998, κάπου στο δυτικό Λονδίνο, παρουσιάζοντας όλη τη γκάμα των διάσημων επί σκηνής κινήσεών του. Μετά το πέρας της δουλειάς του για το Hours το φιλμάκι διατηρήθηκε στα αρχεία του De Montfort, όπου, καθώς φαίνεται, ξεχάστηκε με τα χρόνια.

Καθηγητής πλέον στο De Montfort, ο Richardson θυμήθηκε φέτος το υλικό εκείνο, το βρήκε και την προηγούμενη εβδομάδα έκανε μια σπέσιαλ προβολή του ημίωρου φιλμ σε πανεπιστημιακή αίθουσα. Τώρα, το Πανεπιστήμιο προτίθεται να το δώσει στη δημοσιότητα: πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε ένα σύντομο απόσπασμα.

Μιλώντας στο BBC, ο καθηγητής είπε ότι θυμάται γλαφυρά τον Bowie να του λέει «ΟΚ παιδί, πες μου τι θες να κάνω». Μόνο τότε συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο να φιλμάρει έναν θρύλο της μουσικής.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured