Οι Alcest απέναντι στο Αίνιγμα της Σφίγγας

Οι Γάλλοι πιονέροι του blackgaze επέστρεψαν με νέο άλμπουμ

news.team
news.team
«Ήταν μια μακρά διαδικασία, με αρκετές προκλήσεις, όμως αισθανόμαστε πραγματικά περήφανοι για το αποτέλεσμα».

Με αυτά τα λόγια προλόγισε ο Neige (κατά κόσμον Stéphane Paut) την προ λίγων ημερών επιστροφή των Alcest με το άλμπουμ Spiritual Instict (Γερμανία #12), η οποία ήταν από τις πλέον αναμενόμενες για όσους πρόσεξαν το Kodama πίσω στο 2016 (Η.Π.Α. #208, Γερμανία #15). Μια δουλειά που έφερε τους Γάλλους πιονέρους του blackgaze στυλ και στην Ελλάδα (2017), για μια συναυλία «με τείχη από θόρυβο και πνευματική ενδοσκόπηση» όπως έγραψε ο ανταποκριτής μας Δημήτρης Μεντές (δείτε εδώ).

Στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, μπορείτε να πάρετε μια «γεύση» από το Spiritual Instict βλέποντας το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε ο Craig Murray για το τραγούδι "Sapphire".

Το Spiritual Instict, εντωμεταξύ, έρχεται με ένα αρκετά ιντριγκαδόρικο εξώφυλλο φτιαγμένο από το παριζιάνικο δίδυμο των Førtifem, στο οποίο φιγουράρει η Σφίγγα -το γνωστό πλάσμα που γνωρίζουμε από την αρχαία ελληνική μυθολογία.

«Η Σφίγγα είναι η απόλυτη αναπαράσταση του Αινίγματος», εξηγεί ο Neige, «μια αναφορά μας στο καλλιτεχνικό κίνημα του Συμβολισμού. Αντιπροσωπεύει τον δυισμό που υπάρχει μέσα στον κάθε έναν μας ανάμεσα στο πνευματικό στοιχείο και στα ζωώδη ένστικτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H κατάσταση της βρετανίδας μουσικού «είναι σταθερή και ανταποκρίνεται στη θεραπεία», σύμφωνα με το management της.

«Πρόκειται για την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησής μας το γεγονός ότι δεν έχει καταστήσει τα τεστ προσβάσιμα στο ευρύ

Ο θρυλικός τραγουδιστής της soul έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια. 

FEATURED TODAY

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την εμφάνισή τους, ρίχνουμε μια ματιά στα άλμπουμ και τα EP των R.E.M., από το Chronic Town μέχρι το

Για 3 δεκαετίες πρόσφεραν σφιχτοδεμένες συνθέσεις, συγκίνηση έτη φωτός μακριά από τη μελό, στίχους με πολλαπλές αναγνώσεις και όχι μόνο.

Top
0
Shares
0
Shares