news.team

«Ήταν μια μακρά διαδικασία, με αρκετές προκλήσεις, όμως αισθανόμαστε πραγματικά περήφανοι για το αποτέλεσμα».

Με αυτά τα λόγια προλόγισε ο Neige (κατά κόσμον Stéphane Paut) την προ λίγων ημερών επιστροφή των Alcest με το άλμπουμ Spiritual Instict (Γερμανία #12), η οποία ήταν από τις πλέον αναμενόμενες για όσους πρόσεξαν το Kodama πίσω στο 2016 (Η.Π.Α. #208, Γερμανία #15). Μια δουλειά που έφερε τους Γάλλους πιονέρους του blackgaze στυλ και στην Ελλάδα (2017), για μια συναυλία «με τείχη από θόρυβο και πνευματική ενδοσκόπηση» όπως έγραψε ο ανταποκριτής μας Δημήτρης Μεντές (δείτε εδώ).

Στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, μπορείτε να πάρετε μια «γεύση» από το Spiritual Instict βλέποντας το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε ο Craig Murray για το τραγούδι "Sapphire".

Το Spiritual Instict, εντωμεταξύ, έρχεται με ένα αρκετά ιντριγκαδόρικο εξώφυλλο φτιαγμένο από το παριζιάνικο δίδυμο των Førtifem, στο οποίο φιγουράρει η Σφίγγα -το γνωστό πλάσμα που γνωρίζουμε από την αρχαία ελληνική μυθολογία.

«Η Σφίγγα είναι η απόλυτη αναπαράσταση του Αινίγματος», εξηγεί ο Neige, «μια αναφορά μας στο καλλιτεχνικό κίνημα του Συμβολισμού. Αντιπροσωπεύει τον δυισμό που υπάρχει μέσα στον κάθε έναν μας ανάμεσα στο πνευματικό στοιχείο και στα ζωώδη ένστικτα».

{youtube}69fnUZhV8SI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured