news.team

8 χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι R.E.M. παραμένουν ως συγκρότημα-σταθμός στη συνείδηση του rock κοινού, και ιδίως όσων αγάπησαν τα εναλλακτικά μονοπάτια.

Τώρα, το ενδιαφέρον για το αμερικάνικο γκρουπ αναζωπυρώνεται καθώς σήμερα Παρασκευή 1 Νοεμβρίου κυκλοφορεί από την Craft η εορταστική επανέκδοση του Monster (1994), το οποίο συμπληρώνει τα 25 του χρόνια φέτος.

Ως τελικό promo, λοιπόν, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα άγνωστο, ακυκλοφόρητο οργανικό κομμάτι από τα sessions στα οποία «γεννήθηκε» το Monster: το λένε "Uptempo Mo Distortion" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

«Με το Monster προσπαθήσαμε να γίνουμε μια διαφορετική μπάντα», σχολίασε ο Peter Buck, «θελήσαμε να ξεφύγουμε από το ποιοι ήμασταν».

Αν και θα βγουν διάφορες εκδόσεις σε βινύλιο και σε CD -και απλές και σύνθετες- η πλήρης deluxe εκδοχή θα είναι ένα ολόκληρο box set, όπου θα περιλαμβάνεται το ορίτζιναλ άλμπουμ με remastered ήχο δια χειρός Gre Calbi, το άλμπουμ σε remix 2019 επιμελημένο από τον Scott Litt (τον αρχικό του δηλαδή παραγωγό), ένα ολόκληρο CD γεμάτο ακυκλοφόρητα κομμάτια από τα sessions εκείνης της εποχής, αλλά και ολόκληρο το live που έδωσαν το 1995 στο Σικάγο, το οποίο δεν έχει ξαναδημοσιευτεί ως τώρα. Θα περιλαμβάνεται επίσης συνοδευτικό βιβλίο με νέα, εκτενή liner notes από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Matthew Perpetua και με άγνωστες φωτογραφίες των R.E.M., παρμένες από το αρχείο τους.

{youtube}kbJWh7Q1ReQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured