news.team

φωτογραφία: Simon Emmett

Έκαναν μεγάλο θόρυβο στα '00s οι Darkness από το Lowestoft της Αγγλίας, επαναφέροντας επιτυχώς μια rock αισθητική εν μέσω μιας μάλλον indie δεκαετίας: το ντεμπούτο τους Permission To Land κατέκτησε το #1 της Βρετανίας πίσω στο 2003, ενώ μπήκε θριαμβευτικά και στο #36 των Η.Π.Α.

Το 2006, ωστόσο, τα πράγματα έφτασαν σε άδοξο τέλος, καθώς ο τραγουδιστής Justin Hawkins αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα εθισμού σε αλκοόλ και κοκαΐνη, αποφασίζοντας τελικά να αφήσει το γκρουπ, πάνω που είχαν ξεκινήσει οι ηχογραφήσεις για το 3ο άλμπουμ.

Η μπάντα ανασυγκροτήθηκε το 2011, παραμένοντας έκτοτε ενεργή με την ορίτζιναλ σύνθεση. Και το τελευταίο τους μέχρι σήμερα άλμπουμ Pinewood Smile μπορεί να πήρε κάτω από τη βάση στο Pitchfork, αλλά επιβεβαίωσε ότι σε κάποιες βασικές μουσικές αγορές παραμένουν σημαίνον εμπορικό μέγεθος (Βρετανία #4, Η.Π.Α. #190, Αυστραλία #17, Ιαπωνία #166).

Τώρα, οι Darkness επέστρεψαν με το φρέσκο άλμπουμ Easter Is Cancelled (βγήκε την Παρασκευή, από την Cooking Vinyl) -και στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια «γεύση», ακούγοντας το τραγούδι "Live 'Till I Die".

Σε δηλώσεις του, ο Justin Hawkins περιέγραψε το Easter Is Cancelled ως ένα παράλληλο Σύμπαν στο οποίο ο Ιησούς σώθηκε από τον Σταυρό (στο εξώφυλλο βλέπουμε άλλωστε τους Darkness να δέρνουν Ρωμαίους φρουρούς) και είπε ότι ανησυχεί πολύ μήπως χαθεί η έμπνευση κόντρα στο στυλ. Περιέγραψε δε τον νέο δίσκο ως «μίνι ροκ όπερα, για τον ρόλο του μουσικού σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτισμική κουλτούρα που χαρακτηρίζει τις μέρες μας και τη σωτηρία που βρίσκει κανείς στη δύναμη της ηλεκτρικής κιθάρας».

{youtube}fMWF3H6EIpA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured