Ο Lee "Scratch" Perry και η Ζωή των Φυτών

Ακούστε το καινούριο του τραγούδι "Magik", σε συνεργασία με τον Ivan Lee

news.team
news.team

Στα 83 του, πλέον, ο Lee "Scratch" Perry είναι ίσως η πιο διάσημη διεθνώς φιγούρα της τζαμαϊκανής μουσικής μετά τον Bob Marley. Και, όπως έχουμε διαπιστώσει και ιδίοις όμμασι σε πρόσφατα χρόνια στην Ελλάδα, παραμένει θαλερός. 

Ο άνθρωπος που εφηύρε το dub, επιστρέφει τώρα με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι ονόματι "Magik", σε συνεργασία με τον Αργεντινό μουσικό Ivan Lee, ο οποίος τον ακολουθεί συχνά στις περιοδείες του: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. 

«Στα μάτια μου, ο Perry έχει μεταμορφωθεί από απίστευτος παραγωγός σε κάτι σαν σαμάνο των λέξεων», σχολιάζει ο Lee, «επικαλείται δηλαδή και χρησιμοποιεί διάφορες μορφές ενέργειας μέσω των λέξεων».

Το "Magik" προλογίζει το νέο άλμπουμ Life Of The Plants, το οποίο θα βγει όλο σε συνεργασία με τον Ivan Lee και τους Peaking Lights -κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου από τη Stones Throw.

Παράλληλα, ο Perry ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει και ένα ακόμα άλμπουμ, για τον Δεκέμβρη, στο οποίο θα συνεργαστεί με τον Brian Eno για ένα κομμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

Μετά από μια σεζόν, το Hulu ακυρώνει τη σειρά με την Zoë Kravitz.

Το φεστιβάλ έγινε την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου.

FEATURED TODAY

Στο τελευταίο του Incoming για τον Αύγουστο, ο Δημήτρης Λιλής κοιτά με απορία την επικαιρότητα και ψάχνει τη θέση των μουσικών σε αυτή.

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Virginie Despentes που χτίζει ένα σύμπαν γεμάτο αντι-ήρωες και πολλή μουσική στο

Top