Ο Lee "Scratch" Perry και η Ζωή των Φυτών

Ακούστε το καινούριο του τραγούδι "Magik", σε συνεργασία με τον Ivan Lee

news.team
news.team

Στα 83 του, πλέον, ο Lee "Scratch" Perry είναι ίσως η πιο διάσημη διεθνώς φιγούρα της τζαμαϊκανής μουσικής μετά τον Bob Marley. Και, όπως έχουμε διαπιστώσει και ιδίοις όμμασι σε πρόσφατα χρόνια στην Ελλάδα, παραμένει θαλερός. 

Ο άνθρωπος που εφηύρε το dub, επιστρέφει τώρα με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι ονόματι "Magik", σε συνεργασία με τον Αργεντινό μουσικό Ivan Lee, ο οποίος τον ακολουθεί συχνά στις περιοδείες του: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. 

«Στα μάτια μου, ο Perry έχει μεταμορφωθεί από απίστευτος παραγωγός σε κάτι σαν σαμάνο των λέξεων», σχολιάζει ο Lee, «επικαλείται δηλαδή και χρησιμοποιεί διάφορες μορφές ενέργειας μέσω των λέξεων».

Το "Magik" προλογίζει το νέο άλμπουμ Life Of The Plants, το οποίο θα βγει όλο σε συνεργασία με τον Ivan Lee και τους Peaking Lights -κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου από τη Stones Throw.

Παράλληλα, ο Perry ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει και ένα ακόμα άλμπουμ, για τον Δεκέμβρη, στο οποίο θα συνεργαστεί με τον Brian Eno για ένα κομμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H κατάσταση της βρετανίδας μουσικού «είναι σταθερή και ανταποκρίνεται στη θεραπεία», σύμφωνα με το management της.

«Πρόκειται για την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησής μας το γεγονός ότι δεν έχει καταστήσει τα τεστ προσβάσιμα στο ευρύ

Ο θρυλικός τραγουδιστής της soul έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια. 

FEATURED TODAY

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την εμφάνισή τους, ρίχνουμε μια ματιά στα άλμπουμ και τα EP των R.E.M., από το Chronic Town μέχρι το

Για 3 δεκαετίες πρόσφεραν σφιχτοδεμένες συνθέσεις, συγκίνηση έτη φωτός μακριά από τη μελό, στίχους με πολλαπλές αναγνώσεις και όχι μόνο.

Top
0
Shares
0
Shares