φωτογραφία: Martyn Goodacre

Θρύλος για το χιπ χοπ των 1990s και έμβλημα των ανησυχιών του ήχου της Ανατολικής Ακτής των Η.Π.Α., οι Gang Starr στήθηκαν το 1986 στη Βοστόνη από τον Guru, αλλά έλαβαν τη μορφή με την οποία έγιναν γνωστοί το 1989, όταν αποχώρησαν τα υπόλοιπα μέλη και ο Guru συνέχισε με τον DJ Premier. Άλμπουμ σαν το Step In The Arena του 1991 (Η.Π.Α. #121, Βρετανία #36) ή το Hard To Earn του 1994 (Η.Π.Α. #25, Βρετανία #29) έχουν πλέον τη δική τους ιστορία, θεωρούμενα ως «αναφοράς».

Οι Gang Starr διαλύθηκαν το 2004, όταν αποχώρησε ο DJ Premier, ενώ ο θάνατος του Guru το 2010 φάνηκε να γράφει οριστικό τέλος στην ιστορία τους.

Αυτές όμως τις μέρες, ο DJ Premier έδωσε στη δημοσιότητα ένα άγνωστο τραγούδι ονόματι "Family And Loyalty", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Όπως εξήγησε, επέστρεψε σε κάποιες ανέκδοτες ηχογραφήσεις του Guru που είχε στην κατοχή του από το διάστημα της συνεργασίας τους, τις επεξεργάστηκε εκ νέου, ενώ κάλεσε και τον J.Cole να συμμετάσχει, προκειμένου να προκύψει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. «Ήταν ένα πολύ ξένο έδαφος για μένα όταν άρχισα να το δουλεύω», εξήγησε ο DJ Premier στο Rolling Stone, «στη διαδικασία χάρηκα, λυπήθηκα, ενθουσιάστηκα».

Καθώς φαίνεται, μάλιστα, το "Family And Loyalty" προλογίζει ένα ολόκληρο άλμπουμ, γεμάτο με αρχειακό, αδημοσίευτο υλικό από τις μέρες των Gang Starr. Για την ώρα, ωστόσο, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό.

{youtube}5Z8nCax01uU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured