Ο DJ Premier φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον μύθο των Gang Starr

Ακούστε το "Family And Loyalty", με άγνωστες ρίμες του Guru και συμμετοχή του J.Cole 

news.team
news.team

φωτογραφία: Martyn Goodacre

Θρύλος για το χιπ χοπ των 1990s και έμβλημα των ανησυχιών του ήχου της Ανατολικής Ακτής των Η.Π.Α., οι Gang Starr στήθηκαν το 1986 στη Βοστόνη από τον Guru, αλλά έλαβαν τη μορφή με την οποία έγιναν γνωστοί το 1989, όταν αποχώρησαν τα υπόλοιπα μέλη και ο Guru συνέχισε με τον DJ Premier. Άλμπουμ σαν το Step In The Arena του 1991 (Η.Π.Α. #121, Βρετανία #36) ή το Hard To Earn του 1994 (Η.Π.Α. #25, Βρετανία #29) έχουν πλέον τη δική τους ιστορία, θεωρούμενα ως «αναφοράς».

Οι Gang Starr διαλύθηκαν το 2004, όταν αποχώρησε ο DJ Premier, ενώ ο θάνατος του Guru το 2010 φάνηκε να γράφει οριστικό τέλος στην ιστορία τους.

Αυτές όμως τις μέρες, ο DJ Premier έδωσε στη δημοσιότητα ένα άγνωστο τραγούδι ονόματι "Family And Loyalty", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Όπως εξήγησε, επέστρεψε σε κάποιες ανέκδοτες ηχογραφήσεις του Guru που είχε στην κατοχή του από το διάστημα της συνεργασίας τους, τις επεξεργάστηκε εκ νέου, ενώ κάλεσε και τον J.Cole να συμμετάσχει, προκειμένου να προκύψει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. «Ήταν ένα πολύ ξένο έδαφος για μένα όταν άρχισα να το δουλεύω», εξήγησε ο DJ Premier στο Rolling Stone, «στη διαδικασία χάρηκα, λυπήθηκα, ενθουσιάστηκα».

Καθώς φαίνεται, μάλιστα, το "Family And Loyalty" προλογίζει ένα ολόκληρο άλμπουμ, γεμάτο με αρχειακό, αδημοσίευτο υλικό από τις μέρες των Gang Starr. Για την ώρα, ωστόσο, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

Μετά από μια σεζόν, το Hulu ακυρώνει τη σειρά με την Zoë Kravitz.

FEATURED TODAY

Στο τελευταίο του Incoming για τον Αύγουστο, ο Δημήτρης Λιλής κοιτά με απορία την επικαιρότητα και ψάχνει τη θέση των μουσικών σε αυτή.

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Virginie Despentes που χτίζει ένα σύμπαν γεμάτο αντι-ήρωες και πολλή μουσική στο

Top