Ο Max Richter στα Άστρα

Ένα καινούριο κομμάτι από το soundtrack της νέας sci-fi ταινίας με τον Brad Pitt, που παίζεται και στα ελληνικά σινεμά

news.team
news.team

φωτογραφία: Francois Duhamel

Παρά τις φοβερές του κλασικές σπουδές στη Royal Academy of Music του Λονδίνου και τη μαθητεία του κοντά στον Luciano Berio, ο Max Richter δεν αρκέστηκε να γίνει το επόμενο μεγάλο όνομα στη λόγια μουσική. 

Έτσι, στα 53 του φέτος, είναι μαζί με τον Nils Frahm ο συνθέτης που πέρασε επιτυχώς και σε ένα alternative κοινό, χάρη σε δίσκους αναφοράς σαν το The Blue Notebooks του 2004 και το 24 Postcards Ιn Full Colour του 2008 και σε τολμηρές δουλειές σαν το Recomposed By Max Richter: Vivaldi – The Four Seasons (2012).

Ο Αγγλογερμανός δημιουργός δεν έχει καιρό που επισκέφθηκε τη δισκογραφία, αφού τελευταία του δουλειά ήταν το soundtrack για την τηλεοπτική μίνι σειρά του Saverio Costanzo My Brilliant Friend (Δεκέμβριος 2018). Τώρα, όμως, επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο κομμάτι ονόματι "To The Stars": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "To The Stars" λειτουργεί ως promo για το νέο soundtrack που γράφει ο Richter, για την ταινία επιστημονικής φαντασίας του James Gray Ad Astra, η οποία έχει πρωταγωνιστή τον Brad Pitt. Το φιλμ ήδη παίζεται στα σινεμά (και στην Ελλάδα), ενώ το score αναμένεται να βγει από τη Deutsche Grammophon.

 

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με έναν χατζημεταλλά,

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Top