news.team

φωτογραφία: Paul Natkin

Ο Eddie Money έβγαλε φέτος δίσκο μετά από 12 χρόνια και τον ονόμασε μάλιστα και Brand New Day, ωστόσο φαίνεται να γνώριζε ότι γι' αυτόν ήταν το τέλος της διαδρομής: τον Αύγουστο αποκάλυψε ότι ήταν βαριά άρρωστος από καρκίνο στον οισοφάγο και την Παρασκευή που μας πέρασε πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 70 ετών.

Μεγαλωμένος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, σε οικογένεια αστυνομικών, ξεκίνησε αρχικά ακολουθώντας τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα και του παππού του, υπηρετώντας στο περίφημο από ταινίες και σίριαλ NYPD (New York City Police Department). Όμως μέσα σε 2 χρόνια είχε καταλάβει ότι ήταν κάτι που δεν του ταίριαζε: παραιτήθηκε το 1968 και μετακόμισε στο Berkeley της Καλιφόρνια, κυνηγώντας τα μουσικά του όνειρα. 

Εκεί άφησε το πραγματικό του όνομα (Edward Mahoney) για το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Eddie Money. Από τα μικρά club βρέθηκε σύντομα στη δισκογραφία, χτίζοντας μια ανθηρή καριέρα, που τον έκανε όνομα στο αμερικάνικο ράδιο και του απέφερε 23 top-100 επιτυχίες, από το 1978 ως το 1992. Μεγαλύτερη ανάμεσά τους το "Take Me Home Tonight" από τον δίσκο Can't Hold Back, το οποίο παίχτηκε και στην Ελλάδα κατά τα 1980s (Η.Π.Α. #4, Καναδάς #15, Δυτική Γερμανία #59).

{youtube}3aJvIFK9-xk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured