φωτογραφία: Jackie Lee Young

Με συγκίνηση αντέδρασε ο indie κόσμος στην είδηση για τον αναπάντεχο θάνατο του Καλιφορνέζου τραγουδοποιού Daniel Johnston, μιας μορφής βασανισμένης από τη σχιζοφρένεια και τη διπολική διαταραχή, που όμως αποτιμήθηκε ως σημαντική για τη lo-fi αισθητική. 

Καταγόμενος από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια, ο Johnston πρωτοβρήκε κοινό όσο δούλευε υπάλληλος στα McDonalds στο Austin του Τέξας, κατά τη δεκαετία του 1980, μοιράζοντας κασέτες με τις δημιουργίες του -πρώτη ανάμεσά τους ήταν το Songs Of Pain (1981). Τη φήμη του θα εκτόξευε το 1992 ο Kurt Cobain, χάρη σε δημόσιες εμφανίσεις με ένα μπλουζάκι με το εξώφυλλο του άλμπουμ Hi, How Are You (1983).

Ο Johnston είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τα μουσικά πράγματα πίσω στο 2017, επικαλούμενος ζητήματα υγείας. Τελευταία του δισκογραφική εμφάνιση ήταν το άλμπουμ Beam Me Up! (2010).

Την είδηση του θανάτου του Johnston μετέφερε στην αμερικάνικη εφημερίδα The Austin Chronicle ο πρώην μάνατζέρ του Jeff Tartakov, επιβεβαιώνοντας ότι ο Daniel Johnston πέθανε από καρδιακή προσβολή. Ήταν 58 ετών. 

{youtube}Ma7lyfYzIw8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured