φωτογραφία: Tony Accosta

Oι Allah-Las από το Λος Άντζελες υπήρξαν από τα πλέον δημοφιλή συγκροτήματα στην Ελλάδα, ανάμεσα σε όσα καβάλησαν την πιο πρόσφατη χρονικά αναβίωση της ψυχεδέλειας των 1960s -αυτή δηλαδή που έλαβε χώρα στους κόλπους του indie rock της τρέχουσας δεκαετίας. «Ίσως αρέσουμε στην Ελλάδα, γιατί η μουσική μας κουβαλά την αίσθηση της ακρογιαλιάς», είχε δηλώσει πίσω στο 2016 ο Matthew Coreia, μιλώντας στον Χάρη Συμβουλίδη για τις σελίδες μας (ολόκληρη η συνέντευξη, εδώ), ενόψει της τότε επίσκεψής τους στην Αθήνα (δείτε τι έγραψε για τη βραδιά ο Μιχάλης Τσαντίλας, πατώντας εδώ).

Φέτος, οι Allah-Las σκοπεύουν να μας επισκεφθούν ξανά, έχοντας δώσει διπλό ραντεβού με το ελληνικό κοινό: την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου θα βρεθούν στην Αθήνα (Fuzz), ενώ την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα παίξουν στη Θεσσαλονίκη (Principal). Θα μας έρθουν και με νέο δίσκο, προάγγελος του οποίου είναι το φρέσκο τραγούδι "Polar Onion", που μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ κινουμένων σχεδίων που σκηνοθέτησαν γι' αυτό ο κιθαρίστας του γκρουπ Miles Michaud και ο σχεδιαστής Bailey Elder.

Το "Polar Onion" προλογίζει τον δίσκο LAHS, ο οποίος θα κυκλοφορήσει από τη Mexican Summer στις 11 Οκτωβρίου. Αν και πριν δύο περίπου μήνες βγήκε το soundtrack για την ταινία Self Discovery For Social Survival -περιλαμβάνοντας πολλά καινούρια κομμάτια- στη δισκογραφία τους θα διαδεχθεί το άλμπουμ του 2016 Calico Review.

{youtube}R9r3sJcxWtQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured