φωτογραφία: Lorne Thomson

Η «αποστομωτική» όπως τη χαρακτήρισε ο ανταποκριτής μας Μιχάλης Τσαντίλας (δείτε εδώ) εμφάνιση των Cure στο Ejekt Festival 2019, μας έπεισε κι εμάς στην Ελλάδα για τη φόρμα στην οποία βρίσκεται η παρέα του Robert Smith. Κάτι που μεγαλώνει την ανυπομονησία για τις επικείμενες κυκλοφορίες τους.

Μέχρι πρότινος, είχαμε κατά νου την ταινία Anniversary 1978-2018 Live Ιn Hyde Park London σε σκηνοθεσία του επί χρόνια συνεργάτη τους Tim Pope, η οποία τους απεικονίζει εν δράσει στο Hyde Park του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2018, στα πλαίσια του British Summer Time Festival. Εκεί, οι Cure έπαιξαν ένα  επικών διαστάσεων best of set, μπροστά σε 65.000 κόσμου, έχοντας ως support τους Interpol. Η ταινία προβλήθηκε τον Ιούλιο και στην Αθήνα και αναμένεται τώρα η έκδοσή της σε DVD.

Τώρα, όμως, οι Cure δίνουν στη δημοσιότητα τη live εκτέλεση του "Disintegration" από το Royal Festival Hall του Λονδίνου (Ιούνιος 2018), όπου κι έπαιξαν στα πλαίσια του Meltdown Festival της περσινής χρονιάς: μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Στο Meltdown, οι Cure είχαν ως support τους Twilight Sad, έκλεισαν δε το φεστιβάλ με 2 διαφορετικά set: στο πρώτο (ονόματι From There to Here) παρουσίασαν 13 τραγούδια, ένα από κάθε στούντιο άλμπουμ τους, σε χρονολογική σειρά. Στο δεύτερο (From Here to There) έπαιξαν άλλα 13, στην ίδια λογική, αλλά με αντίστροφη χρονική σειρά.

Η live εκτέλεση του "Disintegration" προλογίζει τώρα μια ακόμα έκδοση, με τίτλο CURÆTION-25. Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε, θα γίνει πακέτο με την ταινία Anniversary 1978-2018 Live Ιn Hyde Park London, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου, και σε διπλό DVD, αλλά και σε deluxe έκδοση με 4 CD και 2 DVD. 

{youtube}joGVVNdxKBQ{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured