news.team

φωτογραφία: Stuart Wood

Πάνε ασφαλώς πολλά χρόνια απ' όταν οι Opeth άνοιξαν τα σύνορα του ήχου τους, κερδίζοντας ακροατές από ένα ευρύτερο rock φάσμα (είτε με progressive, είτε με alternative συμπάθειες). 

Η τομή χρονολογείται ήδη στο Blackwater Park του 2001 -άλμπουμ που θα βρείτε σε πολλές λίστες με «τα καλύτερα» των '00s- αλλά καλά κρατεί και στην τρέχουσα δεκαετία, όπου το γκρουπ του Mikael Åkerfeldt αναδείχθηκε και σε εμπορική δύναμη: το τελευταίο μέχρι σήμερα άλμπουμ τους Sorceress (2016), έφτασε στο #7 της πατρίδας Σουηδίας, στο #24 των Η.Π.Α., στο #11 της Βρετανίας, στο #7 της Αυστραλίας, στο #29 της Γαλλίας, στο #13 του Καναδά και στο #1 της Γερμανίας. 

Πλέον, το γκρουπ βρίσκεται καθ' οδόν για τη δισκογραφική του επιστροφή. Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promο, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα ακόμα καινούριο τραγούδι, σε μια αγγλική εκδοχή ονόματι "Dignity" και μια σουηδική version, με τίτλο "Svekets Prins": μπορείτε τις ακούσετε διαδοχικά, στους παρακάτω συνδέσμους. 

{youtube}guXP2gbYqEM{/youtube}

Το "Dignity" προλογίζει το νέο άλμπουμ In Cauda Venerum, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου από τη Moderbolaget και τη Nuclear Blast σε δύο διαφορετικές εκδοχές -μία στα σουηδικά και μία στα αγγλικά. 

«Η εκδοχή στα σουηδικά είναι το βασικό άλμπουμ», εξήγησε ο Åkerfeldt, «γιατί το έναυσμα της δημιουργίας μας το έδωσε η προοπτική να ηχογραφήσουμε στη γλώσσα μας. Απλά κάπου στη διαδρομή άρχισα να αγχώνομαι λίγο, φοβήθηκα μήπως οι fans το απορρίψουν επειδή δεν θα καταλάβουν τη γλώσσα. Ομολογώ ότι δείλιασα και έτσι βγαίνει και μια εκδοχή στα αγγλικά».

{youtube}QcMdA7Xs8jE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured