news.team

φωτογραφία: Edd Westmacott

Ξεκινώντας από το Williamsburg της Βιρτζίνια, ο David Berman χρειάστηκε να ξεπεράσει νωρίς στη ζωή του ότι ήταν γιος του ακροδεξιού υπέρμαχου της οπλοκατοχής Richard Berman. Και βρήκε τον δρόμο του μέσα από τη μουσική, σχηματίζοντας τους Ectoslavia κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, παρέα με τους συμφοιτητές του Stephen Malkmus και Bob Nastanovich.

Με τη μετακόμισή τους στο Hoboken του Νιού Τζέρσεϊ, οι Ectoslavia μετονομάστηκαν σε Silver Jews και έγραψαν μία από τις χρυσές σελίδες του αμερικάνικου indie ήχου, ως το 2009 που τερμάτισαν την καριέρα τους. Ο Berman στο μεταξύ είχε έναν ταραχώδη βίο, στον οποίον πάλεψε συχνά με τις καταχρήσεις και με την κατάθλιψη, δραστηριοποιούμενος παράλληλα ως καρτουνίστας και ως ποιητής. 

Μετά από 10 χρόνια μουσικής σιωπής, ο Berman επέστρεψε φέτος στα πράγματα με το νέο συγκρότημα των Purple Mountains. To ομώνυμο άλμπουμ τους πήρε θερμές κριτικές και ήδη θεωρείται από τα indie ορόσημα του 2019, κάτι που μεγάλωσε τη θλίψη για τα νέα του ξαφνικού θανάτου του Berman, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, μόλις στα 52 του χρόνια. 

Τα νέα γίνονται τώρα ακόμα χειρότερα, καθώς το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης είναι ότι ο Berman αυτοκτόνησε. Καθώς φαίνεται, δηλαδή, ο Αμερικανός τραγουδοποιός κρεμάστηκε στο διαμέρισμά του, ως απόρροια των χρόνιων καταθλιπτικών του προβλημάτων, τα οποία φαίνεται ότι επιδεινώθηκαν εξαιτίας ενός μεγάλου χρέους που είχε συσσωρευτεί στην πιστωτική του κάρτα -για το οποίο είχε κάνει λόγο ο ίδιος, νωρίτερα μέσα στο 2019. 

Ο Berman είχε ξαναδοκιμάσει να αυτοκτονήσει το 2003, συνδυάζοντας κρακ με χάπια Xanax, όμως τότε τον είχε προλάβει η εν διαστάσει γυναίκα του.

{youtube}XvUBbROsXBw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured