Παρότι διεθνώς δεν γνώρισαν ποτέ κάποια μεγάλη επιτυχία, οι Violent Femmes από το Μιλγουόκι των Ηνωμένων Πολιτειών είναι όνομα αναφοράς για την Ελλάδα, όπου τα rock ραδιόφωνα δεν έχουν σταματήσει να παίζουν το "Blister In The Sun" και το "Add It Up", αμφότερα από το πρώτο τους άλμπουμ Violent Femmes του 1983 (Η.Π.Α. #171, Αυστραλία #31).

Τα χρόνια βέβαια έχουν περάσει από τότε και το γκρουπ έχει διαλυθεί 2 φορές (1987, 2009). Από το 2013, όμως, στέκεται και πάλι στα πόδια του, πάντα υπό την ηγεσία του τραγουδιστή και κιθαρίστα Gordon Gano. Και φέτος φάνηκαν και πάλι δισκογραφικά, κυκλοφορώντας το άλμπουμ Hotel Last Resort.

Ενώ όμως το πρώτο δείγμα γραφής -μια συνεργασία με τον Tom Verlaine των Television- είχε αρέσει, ο δίσκος περιλάμβανε μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη για τους εναλλακτικούς τους fans στη χώρα μας: μια διασκευή στο ..."Δεν Θα Δακρύσω Πια Για Σένα" των Πυξ Λαξ, τιτλοφορούμενη "I'm Not Gonna Cry": μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο παρακάτω. 

Το "Δεν Θα Δακρύσω Πια Για Σένα", σύνθεση του Φίλιππου Πλιάτσικα σε στίχους του Μάνου Ξυδούς, είναι βέβαια από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τραγούδια των Πυξ Λαξ, προερχόμενο από το άλμπουμ του 1994 Για Τους Πρίγκηπες Της Δυτικής Όχθης -που αρκετοί θεωρούν ως το καλύτερο της καριέρας τους. 

Οι εναλλακτικοί Έλληνες δεν έχασαν βέβαια την ευκαιρία να τρολάρουν στο Facebook και στο Twitter, τόσο τους Violent Femmes, όσο και τους ίδιους τους εαυτούς τους, για την πίστη με την οποία ακολούθησαν μέσα στα χρόνια το αμερικάνικο γκρουπ. Κάποιοι δε σημείωσαν ότι το ορίτζιναλ τραγούδι είναι καλύτερο!

Για την ιστορία, πάντως, ας σημειώσουμε ότι η σχέση των Πυξ Λαξ με την παρέα του Gordon Cano είναι παλιά, καθώς ο τελευταίος συμμετείχε σε 2 τραγούδια του δίσκου Χαρούμενοι Στην Πόλη Των Τρελών (2003), έναν χρόνο πριν η εγχώρια μπάντα γράψει τέλος στην καριέρα της. Πλέον, βέβαια, έχουν επανασυνδεθεί (2018): φέτος παρουσίασαν το νέο ΕΡ Κόντρα Στου Χρόνου Τη Σκουριά, ενώ ήδη οργώνουν τη χώρα για συναυλίες. 

{youtube}0Oefma-kHm8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured