Σκόρπισε θλίψη ο ξαφνικός θάνατος του David Berman

Τέλος στα 52 για τον τραγουδοποιό πίσω από τους Purple Mountains και τους Silver Jews

news.team
news.team

Για πολλούς, ένα από τα indie ορόσημα της φετινής χρονιάς είναι το ομώνυμο ντεμπούτο των Purple Mountains, οι οποίοι αναδείχθηκαν σε όχημα έκφρασης για τον Αμερικανό ποιητή και τραγουδοποιό David Berman, φιγούρα γνώριμη από τους Silver Jews, που επέστρεψε στα πράγματα 10 χρόνια μετά τη διάλυσή τους.

Το άλμπουμ υπήρξε εμπορική αποτυχία, καθώς δεν κατάφερε να μπει στο top-200 των Η.Π.Α. ή στο top-75 της Βρετανίας, πήρε ωστόσο θερμές κριτικές, οι οποίες στάθηκαν στο πώς ο Berman εμπνεύστηκε από τον θάνατο της μητέρας του και τη δική του πάλη με την κατάθλιψη.

Όλα αυτά συνηγορούν στο γιατί σκόρπισε τόση στεναχώρια στο διεθνές indie στερέωμα η ανακοίνωση του ξαφνικού του θανάτου, μόλις στα 52. Τη δυσάρεστη είδηση κόμισε στον αμερικανικό Τύπο η εταιρεία του Drag City, χωρίς ωστόσο να παραθέσει την αιτία. 

Μια άλλη δισκογραφική, εντωμεταξύ, η Jagjaguwar, έδωσε στη δημοσιότητα ένα άγνωστο ποίημα του από το 2016, το οποίο είχε χαρίσει στον φίλο του και ιδρυτή της Darius Van Arman, για τα 20 χρόνια του label. Μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με έναν χατζημεταλλά,

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Top