φωτογραφία: Jens Koch

Σε όλη τους τη μέχρι σήμερα καριέρα, οι Rammstein χρησιμοποίησαν πάντοτε ευφυώς την εικόνα για να στηρίξουν τα μηνύματα της μουσικής τους, αδιαφορώντας για το πόσο προκλητικοί μπορεί να φαίνονταν σε κάποιους: κάθε τους βιντεοκλίπ είναι (δίχως υπερβολή) για σεμινάριο, το είδαμε άλλωστε να συμβαίνει και φέτος, με το "Deutschland" (Γερμανία #1, Βρετανία #98, Γαλλία #100).

Αυτήν τη φορά, όμως, αντί των περίτεχνων συμβολισμών, οι Rammstein προτίμησαν ένα ζωντανό στιγμιότυπο, το οποίο μίλησε όσο χίλιες λέξεις: κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στο Luzhniki Stadium, οι κιθαρίστες τους Richard Z. Kruspe και Paul Landers φιλήθηκαν στο στόμα, με το στιγμιότυπο να απαθανατίζεται στο επίσημο Instagram του γερμανικού γκρουπ.

Με δεδομένη τη μεγάλη και επί σειρά ετών δημοφιλία των Rammstein στη Ρωσία, αυτό κρίθηκε ως ηχηρό μήνυμα ενάντια στις μεθοδευμένες διακρίσεις ενάντια στους ομοφυλόφιλους που επιμένει να ασκεί νομοθετικά η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά τη διεθνή κατακραυγή.

Τόσο οι fans, όσο και η διεθνής LGBTQ αντέδρασαν με ενθουσιασμό στην κίνηση των Rammstein, η οποία δεν είναι μάλιστα η πρώτη σχετική.

Οι Γερμανοί περιοδεύουν επί του παρόντος για να στηρίξουν το φετινό τους, επιτυχημένο άλμπουμ Rammstein (Γερμανία #1, Η.Π.Α. #9, Βρετανία #3, Αυστραλία #5, Γαλλία #1, Καναδάς #5, Ιαπωνία #39, Ελλάδα #4), για το οποίο μπορείτε να δείτε τι έγραψε στις σελίδες μας ο Παναγιώτης Λουκάς, πατώντας εδώ

{youtube}NeQM1c-XCDc{/youtube} 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured