Πάνε 17 χρόνια πια από το 2002, όμως το Original Pirate Material με το οποίο μας συστήθηκαν οι Streets του Mike Skinner από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, έχει διατηρήσει την αίγλη του ως ένας σημαντικός δισκογραφικός σταθμός της δεκαετίας των '00s: ένα άλμπουμ που μπόρεσε να ενώσει λευκά indie kids και φίλους του χιπ χοπ με την alternative αισθητική του, εκτοξευόμενο δικαίως στο #10 της Βρετανίας, το #97 της Γαλλίας και το #57 της Αυστραλίας, προξενώντας συζητήσεις ακόμα και στις Η.Π.Α.

Αν και οι Streets δεν έβγαλαν ποτέ κάτι ανάλογο, παρέμειναν έκτοτε ως συνεπής δύναμη στο βρετανικό χιπ χοπ και γνώρισαν ακόμα μεγαλύτερες εμπορικές δόξες, μετρώντας δύο νούμερο 1 άλμπουμ στη πατρίδα, αλλά και ένα εντυπωσιακό #15 στην Αμερική το 2008, με το άλμπουμ Everything Is Borrowed. Σιώπησαν ωστόσο μετά το Computers And Blues του 2011  (Βρετανία #8, Αυστραλία #49, Γαλλία #138, Γερμανία #45).

Τώρα, ωστόσο, ο Mike Skinner δείχνει έτοιμος για επιστροφή στη δισκογραφία. Κι έτσι, στα πλαίσια του σχετικού promo, δημοσιεύεται τώρα ένα νέο τραγούδι με τίτλο "How Long's It Been?", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. 

Το "How Long's It Been?" βρίσκει τους Streets να συνεργάζονται με την (εικονιζόμενο) Flohio, μια νεαρή ράπερ από το νότιο Λονδίνο στην οποία ο βρετανικός Τύπος δείχνει να πιστεύει πολύ. 

«Η ενέργειά της είναι τρελή», δήλωσε ο Skinner, «είναι ικανή να βάζει χρώμα σε μια αρκετά σοβαρή trap ενέργεια, ενώ επί σκηνής είναι επίσης όλα τα λεφτά».

Το "How Long's It Been?" φαίνεται να προλογίζει ένα mixtape που ετοιμάζουν οι Streets, στο οποίο θα περιέχονται διάφορες συνεργασίες. Φαίνεται όμως ότι δουλεύουν παράλληλα και σε ένα «κανονικό» άλμπουμ, το πρώτο τους μετά το προαναφερθέν Computers And Blues. Περισσότερες λεπτομέρειες, αναμένονται. 

{youtube}s8cXf7XDhJw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured