50 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες Πέμπτη 11 Ιουλίου από όταν ο David Bowie κυκλοφόρησε σε single το "Space Oddity" (1969) -ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά του τραγούδια και, κατά πολλούς, το πρώτο του αριστούργημα. Το single έφερε τον Bowie στο #1 της Βρετανίας, στο #15 των Η.Π.Α., στο #31 της Αυστραλίας, στο #1 της Γαλλίας, στο #16 του Καναδά, στο #40 της (Δυτικής, τότε) Γερμανίας και στο #99 της Ιαπωνίας, ενώ αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά μπήκε στο 2ο του άλμπουμ David Bowie, το οποίο έκτοτε πολλοί λένε Space Oddity, για να το ξεχωρίζουν από το πρώτο. 

Για να εορταστεί λοιπόν αυτός ο μισός αιώνας ζωής, η Parlophone επανεκδίδει σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου το single σε ένα σπέσιαλ EP box set. 

Μέσα, οι fans μπορούν να βρουν 2 ξεχωριστά 7ιντσα singles 45 στροφών. Το πρώτο, ανατυπώνει την ιστορική έκδοση του 1969, με το "Space Oddity" και το "Wild Eyed Boy From Freecloud" ως b-side. Το δεύτερο, θα περιλαμβάνει τα remixes 2019 στα ίδια τραγούδια, δια χειρός του παραγωγού και επί σειρά ετών συνεργάτη του Bowie, Tony Visconti. Το remix 2019 του Visconti στο "Space Oddity" θα εμφανιστεί μάλιστα και στις πλατφόρμες ως επίσημο ψηφιακό single. 

Υπενθυμίζουμε ότι στην ορίτζιναλ ηχογράφηση του "Space Oddity", αν και ο Visconti ήταν παρών ως μουσικός, δεν υπέγραψε την παραγωγή. Αντιθέτως, αυτή ήταν δουλειά του Gus Dudgeon.

{youtube}D67kmFzSh_o{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured