news.team

Η εμφάνισή των Foo Fighters στο Ηρώδειο το 2017 (δείτε τι είχε γράψει ο ανταποκριτής μας Τάσος Μαγιόπουλος, εδώ) ήταν για πολλούς η συναυλία εκείνης της χρονιάς, με το γρήγορο και εντυπωσιακό sold-out να επιβεβαιώνει τη δημοφιλία του αμερικάνικου γκρουπ στα μέρη μας, παρά το γεγονός ότι τα ραδιόφωνα δεν τους παίζουν και ο εναλλακτικός Τύπος τους σνομπάρει. 

Λίγο μετά, οι Foo Fighters έβγαλαν και το τελευταίο μέχρι στιγμής άλμπουμ τους, το Concrete And Gold (δείτε τι έγραψε γι' αυτό στις σελίδες μας ο Παναγιώτης Λουκάς, πατώντας εδώ), το οποίο τους βρήκε να θρονιάζονται στο νούμερο 1 των Η.Π.Α., της Βρετανίας, της Αυστραλίας και του Καναδά -«σκόραραν» επίσης #7 στη Γαλλία, #2 στη Γερμανία και #6 στην Ελλάδα. 

Έκτοτε δεν είχαμε ακούσει κάτι από την παρέα του Dave Grohl, η οποία επέστρεψε όμως ξαφνικά αυτές τις μέρες με ένα ολοκαίνουριo, ζωντανά ηχογραφημένο ΕΡ, ονόματι 00950025: μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο μέσω Spotify, πατώντας εδώ.

Όπως πολλοί fans υποψιάστηκαν, ο τίτλος 00950025 έκλεινε το μάτι στο ντεμπούτο των Foo Fighters (1995), το οποίο του χρόνου θα γιορτάσει τα 20 του χρόνια. Το EP, λοιπόν, περιλαμβάνει 2 live εκτελέσεις από το set της μπάντας στο Reading Festival του 1995 ("For All The Cows", "Wattershed") και μία ζωντανή αποτύπωση του "Next Year" από συναυλία τους στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 2000.

Το ΕΡ εγκαινιάζει μια νέα σειρά κυκλοφοριών ονόματι Foo Files, οπότε θα πρέπει να αναμένουμε κι άλλες ανάλογες εκδόσεις στο προσεχές μέλλον. 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured