news.team

«Ήταν μια υπέροχη μέρα, την οποία δεν θα ξεχάσει κανείς από μας».

Αυτά ήταν τα λόγια του Robert Smith μετά την περάτωση της μεγάλης συναυλίας των Cure στο Hyde Park του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2018, στα πλαίσια του British Summer Time Festival. Η οποία έχει ήδη γίνει κομμάτι του μύθου του βρετανικού συγκροτήματος ανάμεσα στους fans.

Ήταν άλλωστε μια υπέρλαμπρη περίσταση, στην οποία οι Cure γιόρτασαν τα 40 χρόνια από την εμφάνισή τους στη δισκογραφία με το single "Killing An Arab" (1978), παίζοντας ένα επικών διαστάσεων best of set, μπροστά σε 65.000 κόσμου (η συναυλία ήταν sold-out, είχε δε ως support σχήμα τους Interpol).

Το γκρουπ φρόντισε μάλιστα ώστε να κινηματογραφηθεί η συναυλία, η οποία εμφανίζεται τώρα σαν ταινία, σκηνοθετημένη από τον επί 37 χρόνια συνεργάτη τους Tim Pope: λέγεται Anniversary 1978-2018 Live in Hyde Park London και στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια καλή πρώτη «γεύση», βλέποντας και ακούγοντας το "Lullaby", το οποίο δόθηκε επισήμως στη δημοσιότητα ως promo για το φιλμ. 

Αν τα όσα βλέπουμε αποτελούν δείκτη για τη νυν φόρμα των Cure, τότε δικαιούμαστε να περιμένουμε τα καλύτερα από την επικείμενη συναυλία τους στην Αθήνα, στα πλαίσια του Ejekt Festival 2019 (Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού).

Σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε κάποιες μέρες πριν, καθώς η ταινία βγαίνει στα σινεμά στις 11 Ιουλίου και τελικά έρχεται και στην Αθήνα. Θα γίνουν μάλιστα δύο προβολές για το κοινό, αποκλειστικά στα Village Cinemas: μία την Πέμπτη 11/7 και άλλη μία το Σάββατο 13/7.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 135 λεπτά.

{youtube}y4_TXYgXCJc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured