news.team

«Νομίζω ότι το My Finest Work Yet είναι όντως η καλύτερή μου δουλειά μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Andrew Bird για το ολοκαίνουριό του άλμπουμ.

Το 15ο του κατά σειρά στούντιο έργο κυκλοφόρησε την Παρασκευή που μας πέρασε (22 Μαρτίου) σε παραγωγή Paul Butler, διαδεχόμενο το Echolocations: River του 2017. Και στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια καλή γεύση, βλέποντας το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε ο Matthew Daniel Siskin για το τραγούδι "Sisyphus".

Το "Sisyphus" είναι ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τον Σίσυφο της ελληνικής αρχαιότητας, τον μυθικό βασιλιά της Εφύρας -της πόλης που στη συνέχεια έγινε η Κόρινθος. O Σίσυφος κοντραρίστηκε με τον Δία, κατέληξε στον Άδη, εκεί όμως κατάφερε να ξεγελάσει τον ίδιο τον Χάροντα και να δραπετεύσει. Κατέληξε βέβαια πάλι στον Κάτω Κόσμο, δραπέτευσε όμως ξανά ξεγελώντας την Περσεφόνη, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί βαριά όταν τον κατέβασαν οριστικά στην επικράτεια των νεκρών: καταδικάστηκε να κουβαλάει έναν βράχο στην κορυφή ενός βουνού, προγραμματισμένου να ξανακυλάει διαρκώς προς τα κάτω, ώστε να αναγκάζεται να τον ανεβάζει πίσω για πάντα. «Ο μύθος του», σχολίασε ο Andrew Bird, «με έκανε να σκεφτώ για το πώς μπορείς να εθιστείς στο ίδιο σου το μαρτύριο».

Ιδιαίτερα αγαπητός στο indie στερέωμα, του οποίου θεωρείται σημαίνουσα δύναμη, ο Andrew Bird θα έρθει και στην Ελλάδα με την αφορμή αυτού του νέου δίσκου: τη Δευτέρα 24 Ιουνίου θα δώσει το παρών στο Summer Nostos Festival 2019, παίζοντας -με ελεύθερη μάλιστα είσοδο- στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

{youtube}zug1B8DSkWw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured