Λίγα συγκροτήματα του αμερικάνικου indie συζητήθηκαν όσο οι Mercury Rev τη δεκαετία του 1990. Πρώτα, ήταν το δεύτερο άλμπουμ τους Boces (1993), το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από τον εναλλακτικό Τύπο και τους έστειλε ανέλπιστα στο #43 της Βρετανίας, όταν ακόμα ήταν άφαντοι στα charts της πατρίδας τους Αμερικής. Κι έπειτα ήταν το Deserter's Songs του 1998, ένα alternative classic για την εποχή, που αγνοήθηκε εντελώς στις Η.Π.Α. μα «σκόραρε» ένα #27 στη Βρετανία κι ένα #36 στη Γαλλία.

Από τότε, βέβαια, έχουν πια περάσει 20 χρόνια. Παρά ταύτα, οι Mercury Rev διατηρούν αφοσιωμένους fans όπως έδειξε και η τελευταία μέχρι στιγμής κατάθεσή τους The Light In You το 2015 (Βρετανία #39, Γαλλία #66).

Τώρα, επιστρέφουν με μια αναπάντεχη κίνηση προς τιμήν της Bobbie Gentry. Στον σύνδεσμο λοιπόν παρακάτω, μπορείτε να ακούσετε τη διασκευή που έφτιαξαν στο "Sermon", συνεργαζόμενοι με τη Margo Price.

Στα 76 της σήμερα, η Bobbie Gentry χαιρετίζεται ως μία από τις πρώτες γυναίκες τραγουδοποιούς στην αμερικανική επικράτεια. Η καριέρα της άρχισε δυναμικά το 1967 με το "Ode Τo Billie Joe" (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #13) μα έληξε με το άλμπουμ Patchwork το 1971 (Η.Π.Α. #221), μετά το οποίο αποφάσισε να εγκαταλείψει τα καλλιτεχνικά. Τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί σε μια περιφραγμένη κοινότητα στα περίχωρα του Memphis, στο Τενεσί.

To "Sermon" ήταν τραγούδι από τον δίσκο The Delta Sweete (1968). Τώρα, η διασκευή των Mercury Rev έρχεται να προλογίσει μια πλήρη επανηχογράφηση αυτού, που πρόκειται να κυκλοφορήσει ως το επόμενο δικό τους άλμπουμ στις 8 Φεβρουαρίου 2019 (από την Partisan) υπό τον τίτλο The Delta Sweete Revisited.

{youtube}MLnBmLCY3f8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured