Στα underground λημέρια του αμερικάνικου indie ήχου που άνθισε τέλη των 1990s με πρώτο μισό των '00s, οι Pedro The Lion του David Bazan έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης (ιδίως το άλμπουμ Control του 2002), αν και ποτέ δεν γνώρισαν αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία.

Το 2004, ωστόσο, το άλμπουμ Achilles Heal (Η.Π.Α. #226) κατέγραψε μια κόπωση στο μέτωπο της έμπνευσης. Ως αποτέλεσμα, το 2006 ο Bazan ανακοίνωσε τη διάλυση του γκρουπ και έκτοτε ακολούθησε σόλο καριέρα -τελευταία του μάλιστα κατάθεση είναι το φετινό ΕΡ Rare Coins, μια συνεργασία με τον Sean Lane.

Από το 2017, ωστόσο, ο Bazan έχει επαναφέρει δειλά και τους Pedro The Lion. Και πρόσφατα δημοσίευσε το "Yellow Bike", το πρώτο τους νέο τραγούδι εδώ και 15 χρόνια: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό ο Jason Lester.

Το "Yellow Bike" προλογίζει το καινούριο άλμπουμ Phoenix, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου 2019 από την Polyvinyl.

Οι σημερινοί Pedro The Lion είναι τρίο, με τον Erik Waters (κιθάρα) και τον Sean Lane (ντραμς) να πλαισιώνουν τον Bazan, ο οποίος τραγουδά και κρατά το μπάσο.

{youtube}OQik6WpwRug{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured