search

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Ακούστε 3 αδημοσίευτες μέχρι σήμερα πρώιμες εκδοχές του "While My Guitar Gently Weeps"

Το "While My Guitar Gently Weeps" δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού δοξάστηκε ως ένα από τα πιο ωραία και λαοφιλή τραγούδια των Beatles, αποτελώντας συνάμα σήμα κατατεθέν για τον δημιουργό του George Harrison, ο οποίος το έγραψε για το White Album του 1968.

Αργότερα μάθαμε ότι οι Beatles χρειάστηκε να το ηχογραφήσουν αρκετές φορές μέχρι να μείνουν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, καθώς σε εκείνη τη φάση της καριέρας τους το πνεύμα συνεργασίας είχε αρχίσει να πηγαίνει περίπατο -κάποιοι επίσης έχουν ρίξει φταίξιμο και στην παρουσία της Yoko Ono στο στούντιο, ως μη εποικοδομητική.Μία γεύση από την όλη διαδικασία είχε δοθεί στο κοινό το 1996, όταν βγήκε η συλλογή Anthology 3 περιλαμβάνοντας μια demo ηχογράφηση του "While My Guitar Gently Weeps" με ημερομηνία 25 Ιουλίου 1968. Τώρα, παρουσιάζονται επισήμως 3 ακόμα πρώιμες εκδοχές του θρυλικού τραγουδιού, αφού δημοσιεύτηκε περαιτέρω ακυκλοφόρητο υλικό από εκείνα τα sessions: μπορείτε να τις ακούσετε διαδοχικά στους παρακάτω συνδέσμους.

 

Ακριβώς από πάνω, λοιπόν, ακούτε τη demo ηχογράφηση μιας ακουστικής εκδοχής, που φέρει την επισήμανση «take 2». Εδώ συναντάμε και στίχους που κόπηκαν στην τελική μορφή: «look from the wings at the play you are staging / As I’m sitting here doing nothing but aging».

Ακριβώς από κάτω, υπάρχει ένα άλλο demo από την ίδια περίοδο, αυτήν τη φορά όμως έχει ηχογραφηθεί στο μπανγκαλόου του Harrison στο Esher του Surrey. Τέλος, στο φινάλε της είδησης, σας περιμένει μια ολοκαίνουρια μίξη, με φρεσκαρισμένο ήχο και το μπάσο λιγάκι πιο καθαρό.Και τα 3 αυτά κομμάτια αποτελούν μια πρώτη «γεύση» για την επανακυκλοφορία του The White Album, η οποία λαμβάνει εορταστικές διαστάσεις καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αρχική έκδοση. Έτσι, το ορίτζιναλ άλμπουμ δεν θα βγει απλά με remastered ήχο, αλλά θα έχει συνοδεία 27 ακουστικά demo και 50 επιπλέον αδημοσίευτες εκδοχές των τραγουδιών του. Η εορταστική έκδοση αναμένεται στις 9 Νοεμβρίου.

 

HOT ΣΗΜΕΡΑ!

O Bruce Springsteen και ο Χάρι Πότερ

Ακούστε το ακυκλοφόρητο τραγούδι "I'll Stand By You"

David Toop - Ωκεανός του Ήχου: Αιθέριες Συνομιλίες, Περιβαλλοντικοί Ήχοι και Φανταστικοί Κόσμοι

Ξεκινώντας από το Παρίσι του 1889, όταν ο Claude Debussy πρωτάκουσε παραδοσιακή μουσική από την…

Καρδιακή προσβολή έπαθε ο Peter Murphy των Bauhaus

Οι γιατροί θεωρούν ότι βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου

Ένα θαυμάσιο βιντεοκλίπ από τη Björk

Δείτε το "Losss", από την Ισλανδή σταρ που τέτοιες μέρες πριν 15 χρόνια εμφανίστηκε στην τελετή…

Καινούριο βιντεοκλίπ για τον Kendrick Lamar

Δείτε το "Hair Down", για μια συνεργασία με τον SiR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Roadrunner, roadrunner: 40 χρόνια Φορητής Μουσικής

Τα boomboxes των 1960s άνοιξαν τον δρόμο για την προνομιούχα απομόνωση που συνδέθηκε στα 1980s με…

An Artist Formerly Known As Purple: 35 Χρόνια Υπό Μωβ Βροχή Χωρίς Ομπρέλα

Με το κοντινότερο που έκανε ποτέ σε ροκ μπάντα στο πλάι του, ο Prince μίλησε στο Purple Rain για…