news.team

φωτογραφία: Dave J. Hogan

Αν ο John Lennon δεν είχε δολοφονηθεί εκείνη τη μέρα του Δεκέμβρη 1980, χθες θα γιόρταζε τα 78 του χρόνια.

Η Yoko Ono δεν τον ξέχασε, ενδεχομένως όμως οι φίλοι των Beatles που τη θεωρούν υπαίτια για πολλά και διάφορα να εκνευριστούν με τον τρόπο που διάλεξε να τιμήσει την επέτειο.

Η πολυσυζητημένη Γιαπωνέζα καλλιτέχνις δημοσίευσε βλέπετε μια ας την πούμε μινιμαλιστική διασκευή στο περίφημο "Imagine" ως κάτι-σαν-δώρο γενεθλίων, στέλνοντας στα κάγκελα πολλούς Beatlemaniacs με την προσέγγιση που διάλεξε: μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Imagine", από τον ομώνυμο 2ο δίσκο του Lennon (1971), έγινε το τραγούδι-σήμα κατατεθέν της πορείας του μετά τους Beatles, συνοψίζοντας παράλληλα τις κοινωνικο-πολιτικές του πεποιθήσεις.

Το κατά Yoko Ono "Imagine" λειτουργεί ωστόσο και σαν promo για το νέο άλμπουμ της Ono, το οποίο έχει τίτλο Warzone και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου από τη Chimera Music.

«Από όλα τα τραγούδια που ξαναδούλεψα για το Warzone, μόνο για το "Imagine" αγχώθηκα», δήλωσε η Ono: «το ξέρουν οι πάντες στον κόσμο όλον και θα δεχόμουν επικρίσεις, για μένα όμως ήταν πολύ σημαντικό να το επιχειρήσω».

{youtube}-xZnzxovFqw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured