Σόκαρε πολύ ο Kanye West μέσα στο 2018 με τις δηλώσεις του, με αποτέλεσμα να γίνει αντιπαθής φιγούρα ακόμα και για ανθρώπους που είχαν αν όχι θαυμασμό, τουλάχιστον σεβασμό για το πρόσωπό του. Η δημόσια δηλαδή υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και στην Candace Owens -που εκπροσωπεί τον μαύρο συντηρητισμό στις Η.Π.Α. και ανήκει στις φωνές που επιτέθηκαν πρόσφατα στο κίνημα Black Lives Matter- σκόρπισαν απογοήτευση όχι μόνο στους Αφροαμερικανούς, και στους απανταχού μουσικόφιλους, ιδιαίτερα όσους αγαπούν το σύγχρονο χιπ χοπ.

Το καλλιτεχνικό ωστόσο εκτόπισμα του West παραμένει πολύ μεγάλo. Κι έτσι, η δισκογραφική του επιστροφή με το Ye έγινε το πιο συζητημένο μουσικό νέο των τελευταίων ημερών. Το σημερινό μάλιστα Monday Blues του Άρη Καζακόπουλου (εδώ) είναι αφιερωμένο στον δίσκο και μιλάει με τα πιο θερμά λόγια για την «οργιώδη φαντασία» του δημιουργού του και τις «εκλάμψεις αυτογνωσίας ως προς τα πάθη, τις αντιφάσεις και την προβληματική του συμπεριφορά» που χαρακτηρίζουν τους στίχους.

Το Ye κυκλοφόρησε την Παρασκευή 1 Ιουνίου από τη GOOD Music και τη Def Jam και αναμένεται να κατακτήσει εύκολα το νούμερο 1 των αμερικάνικων charts. Δισκογραφικά, είναι ο διάδοχος του The Life Of Pablo του 2016 (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #30), για το οποίο μπορείτε να βρείτε τι είχε γράψει τότε σε μας ο Ανδρέας Κύρκος με ένα κλικ εδώ.

To Ye πρωτοπαρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 31 Μαΐου σε ένα λαμπερό πάρτυ ακρόασης σε ράντσο στο Jackson Hall του Γουαϊόμινγκ, όπου -μεταξύ άλλων- παραβρέθηκαν ο κωμικός Chris Rock, η προαναφερόμενη Candace Owens, αλλά και χιπ χοπ καλλιτέχνες σαν τον Nas, τον 2 Chainz, τον Lil Yachty και τον Ty Dolla $ign. Ο τελευταίος είναι και ένα από τα «ονόματα» τα οποία συμμετέχουν στο Ye, δίπλα στη Nicki Minaj, αλλά και τον γνωστό μας ως Bon Iver, Justin Vernon. O Kevin Parker των Tame Impala, ο οποίος πίστευε ότι συγκαταλέγεται στους καλεσμένους, έχει τελικά μείνει απέξω.

Ιδιαίτερο ωστόσο ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις που έκανε ο ίδιος ο Kanye West, για το πώς έκατσε και επανεπεξεργάστηκε όλο σχεδόν το άλμπουμ, μετά τον ντόρο που έγινε την Πρωτομαγιά με τις δηλώσεις του στο live chat του TMZ για τη δουλεία και τους Αφροαμερικάνους.

Υπάρχει όμως και μια εκκρεμότητα: η δισκογραφική εταιρεία PAN του «δικού μας» Βασίλη Κουλιγκά, διατείνεται μέσω Twitter ότι το τραγούδι "I Thought About Killing You" έχει σαμπλάρει το "Fr3sh" του Kareem Lotfy από τη συλλογή της mono no aware (2017), χωρίς να έχει δοθεί κάποια σχετική άδεια. Το ζήτημα έγινε είδηση και στο Pitchfork, με τον Κουλιγκά να ενημερώνει το αμερικάνικο μέσο ότι ήδη κοιτάζει να κινηθεί νομικά εναντίον του West. Από την πλευρά του τελευταίου, το θέμα δεν έχει σχολιαστεί.

Ακούστε το "I Thought About Killing You" μέσω Spotify, κάνοντας κλικ εδώ.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured