news.team

Δεν μπόρεσε ποτέ να ανακάμψει πλήρως από το εγκεφαλικό που τον χτύπησε το καλοκαίρι του 2016 ο Christian Burchard, τον θάνατο του οποίου ανακοίνωσε η κόρη του μέσω του επίσημου Facebook των Embryο.

Ο Burchard από το Hof της Βαυαρίας συνίδρυσε τους Embryo ο 1969 με τον παιδικό του γνώριμο Edgar Hoffmann και υπήρξε κινητήριος μοχλός στην αναγνώριση που βρήκαν ως μία από τις πιο περιπετειώδεις μπάντες της Γερμανίας.

Με τους Embryo, ειδικά μετά την αποχώρηση του Hoffmann όταν και λειτούργησαν ακόμα περισσότερο ως κολεκτίβα, o Burchard αναδείχθηκε σε έναν από τους καλύτερους πολυοργανίστες της γενιάς του και έβγαλε εξαιρετικούς δίσκους, οι οποίοι εξερεύνησαν το μεσοδιάστημα μεταξύ krautrock, progressive rock και jazz, αγκαλιάζοντας ακόμα και τη λεγόμενη world music από το 1980 και μετά, μετά από ένα κομβικό ταξίδι 9 μηνών με λεωφορείο στην Ινδία (1979).

Αν και έβγαλε και μερικούς σόλο δίσκους, ο Burchard παρέμεινε ενεργός και δημιουργικός με τους Embryo ως και τα πολύ πρόσφατα χρόνια, μέχρι που τον χτύπησε το προαναφερθέν εγκεφαλικό, ενώ πήγαινε για μια συναυλία στο Μαρόκο.

Έκτοτε αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αφήνοντας τα ηνία των Embryo στην κόρη του Marja Burchard (πιάνο, μαρίμπα, τρομπόνι), η οποία και ανακοίνωσε τον ήσυχο θάνατο που βρήκε ο πατέρας της, στο σπίτι του στη Γερμανία.

{youtube}_LIIdSzErco{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured