Η δισκογραφία ποτέ στην ιστορία της δεν περιορίστηκε στα λεγόμενα και «παραδοσιακά» formats, δεν έπαψε όμως να ορίζεται από αυτά: ακόμα και στην ψηφιακή εποχή μας, «επίσημη» κυκλοφορία συνεχίζει να λογίζεται το βινύλιο και το CD, σε κάποιον βαθμό και η κασέτα.

Το Endless του Frank Ocean, πάλι, το άλμπουμ δηλαδή που εμφανίστηκε πέρυσι λίγο πριν το «κανονικό» blond, χαρακτηρίστηκε ως «video album» και διατέθηκε αποκλειστικά από την ψηφιακή πλατφόρμα της Apple Music. Ήταν και ένας τρόπος για τον πολυσυζητημένο αστέρα να ξεμπερδεύει με τη δισκογραφική του Def Jam Recordings, στην οποία χρωστούσε ένα άλμπουμ βάσει συμβολαίου.

Τώρα, εντελώς αναπάντεχα, ο Frank Ocean ανακοινώνει ότι το Endless θα κυκλοφορήσει και σε φυσικά αντίτυπα και μάλιστα με remastered ήχο, ώστε να προσαρμοστεί καλύτερα στις ακουστικές ανάγκες του βινυλίου και του CD.

Το άλμπουμ διατίθεται μέσω του καταστήματος της ιστοσελίδας του www.blonded.co, ενώ μαζί πωλείται και το συνοδευτικό φιλμ (είπαμε, ήταν video album) σε DVD αλλά και VHS για τους επιμένοντες στη βιντεοκασέτα.

Η κυκλοφορία έχει όμως και ορισμένα καινούρια χαρακτηριστικά: ένα ολογραφικό artwork, αλλά και δύο πόστερ του Frank Ocean (διπλής όψης), τα οποία τον απεικονίζουν κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του Endless.

{youtube}1kIOXNP5Ig0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured