Εκεί που νομίζαμε ότι η έκρηξη της latin pop ανήκε στο παρελθόν, όταν σάρωναν τα παγκόσμια charts καλλιτέχνες σαν την Jennifer Lopez, τη Shakira και τον Ricky Martin, ήρθε το "Despacito" και την έβαλε και πάλι στον χάρτη, για τα καλά.

Το κομμάτι κυκλοφόρησε αθόρυβα τον Ιανουάριο, ως συνεργασία του Πορτορικάνου τραγουδιστή Luis Fonsi με τον συμπατριώτη του ράπερ Daddy Yankee -είναι άλλωστε και δικό τους, το έχουν γράψει δηλαδή οι δυο τους, μαζί με την Erika Ender. Για τον 39χρονο Fonsi, μάλιστα, δεν φαινόταν καν ως κάτι το ιδιαίτερο: επρόκειτο απλά για ένα ακόμα τραγούδι που ανακάτευε τη mainstream pop με τους δημοφιλείς στις ισπανόφωνες χώρες της Λατινικής Αμερικής reggaeton ρυθμούς, το οποίο χρησίμευε ως προάγγελος του 9ου δίσκου του (ο Fonsi υπάρχει στη δισκογραφία από το 1998, μέχρι σήμερα είχε μόνο 2 μικρές top-100 επιτυχίες στα εθνικά charts των Η.Π.Α.).

72j2.jpg

Λίγους μόλις μήνες μετά, όμως, το "Despacito" έγινε ένα παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο, χαρίζοντας στον Fonsi μια σαρωτική, πλανητική επιτυχία: #1 στις Η.Π.Α., #1 στη Βρετανία, #1 και σε ...40 ακόμα χώρες, μεταξύ των οποίων και η δική μας. Ήδη μάλιστα κυκλοφορεί και ένα χωριστό remix, όπου έχει ανακατευτεί και ο Justin Bieber, το οποίο επίσης στρογγυλοκάθισε στο #1 των Η.Π.Α. Στο δε YouTube, έσπασε το ρεκόρ που κατείχε το "Gangnam Style", ξεπερνώντας -την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές- τις ...3 δισεκατομμύρια προβολές!

Ποια άλλα όμως τραγούδια πρωταγωνίστησαν φέτος το καλοκαίρι στις προτιμήσεις του κόσμου;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε το Spotify στη δημοσιότητα για όλον τον πλανήτη, 2ο σε δημοτικότητα τραγούδι μετά το "Despacito" αναδείχθηκε η συνεργασία του DJ Khaled με τη Rihanna και τον Bryson Tiller για το "Wild Thoughts", με την 3η θέση να καπαρώνεται από το "Unforgettable" του French Montana με τον Swae Lee. Την 5άδα συμπληρώνουν κατά σειρά το "I'm The One" (πάλι DJ Khaled, αυτή τη φορά με Justin Bieber, Quavo, Chance The Rapper & Lil Wayne) και το "Mi Gente" των J Balvin & Willy William.

Τη θέση νούμερο 6 έχει ο Ed Sheeran με το "Shape Of You", τον οποίον ακολουθεί ο Calvin Harris με τους Pharrell Williams, Katy Perry & Big Sean στο "Feels" και ύστερα ο Charlie Puth με το "Attention". Στη θέση 9 βρίσκουμε τους Liam Payne & Quavo στο "Strip That Down", ενώ στο 10 τους Imagine Dragons και το "Thunder".

{youtube}kJQP7kiw5Fk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured