Σε μια δεκαετία όπου το hype γύρω από διάφορα ονόματα της indie σκηνής δίνει και παίρνει, πολλές φορές σε ευθεία αντίθεση με τα όσα ακούμε, η διεθνής indie κοινότητα έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες στην 29χρονη Αυστραλέζα τραγουδοποιό Courtney Barnett και στον 37χρονο Αμερικανό ομόλογό της Kurt Vile. Οπότε, τώρα που ενώνουν δυνάμεις για ένα κοινό άλμπουμ, κατανοείτε πόση ανυπομονησία υπάρχει.

Η Barnett μας συστήθηκε το 2015 με το άλμπουμ Sometimes I Sit Αnd Think Αnd Sometimes I Just Sit, το οποίο ψηφίστηκε σε διάφορες λίστες με τα καλύτερα εκείνης της χρονιάς, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας (θυμηθείτε όσα έγραψε γι' αυτό ο Άγγελος Κλειτσίκας, εδώ). Ο Vile, πάλι, μας είναι γνωστός από παλιότερα. Και μπορεί το 2014 να μας έκανε μεγάλο χουνέρι ερχόμενος στην Αθήνα (δείτε την ανταπόκριση του Τάσου Μαγιόπουλου, εδώ), αλλά με το άλμπουμ b'lieve I'm goin down... σημείωσε το 2015 τη μεγαλύτερη έως σήμερα εμπορική του επιτυχία: #40 στις Η.Π.Α., #25 στη Βρετανία.

Το κοινό τους άλμπουμ έχει τίτλο Lotta Sea Lice και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου από τη Matador. Τώρα όμως έχουμε τον πρώτο επίσημο προπομπό του, ένα ολοκαίνουριο τραγούδι ονόματι "Over Everything", που διαθέτει το δικό του βιντεοκλίπ, το οποίο και μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

{youtube}3KNsBCf34fQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured