Αναστασία Τουρούτογλου

Το Desert Trip της Καλιφόρνια το πλέον συζητημένο διεθνές φεστιβάλ του 2016, μια πανάκριβη εξτραβαγκάνζα που ένωσε επί σκηνής τους μεγαλύτερους (εν ζωή) θρύλους του παλιού ροκ κόσμου, τραβώντας έτσι την προσοχή χιλιάδων μουσικόφιλων απ' όλον τον πλανήτη, όσων τουλάχιστον μπορούσαν να ανταποκριθούν στις τσουχτερές τιμές των εισιτηρίων.

Στο φεστιβάλ, που διεξήχθη στο Empire Polo Field του Indio (εκεί δηλαδή όπου γίνεται και το Coachella) σημειώθηκαν διάφορα ιστορικά στιγμιότυπα, όλα με κοινό παρονομαστή τους Beatles.

Πρώτοι έκαναν την έκπληξη οι Rolling Stones στο set της Παρασκευής, όταν έπαιξαν -για πρώτη φορά στην ιστορία τους- το "Come Together" (δείτε τον σύνδεσμο αμέσως πιο κάτω), το τραγούδι δηλαδή που άνοιγε το Abbey Road των Beatles πίσω στο 1969 και τους χάρισε ένα ακόμα νούμερο 1 hit στην Αμερική, όπως κι ένα #4 στην πατρίδα Βρετανία.

{youtube}lsv27YNj904{/youtube}

Το Σάββατο, πάλι, ενώ έπαιζε ο Paul McCartney, το κοινό είδε ξαφνικά τον Neil Young να ανεβαίνει στη σκηνή, για να συνοδεύσει το «Σκαθάρι» σε ένα medley του "A Day In The Life" των Beatles με το "Give Peace A Chance" του John Lennon.

{youtube}0MEbJw5Sado{/youtube}

Δεν έμειναν όμως σ' αυτό, μα έπαιξαν μαζί και το "Why Don’t We Do It in the Road", από το White Album του 1968.

{youtube}DX1pQuzmbt0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured